De 15 populairste sneakers van Mei 2018

Aan het begin van de maand is het weer tijd voor een toplijstje. Welke sneakers zijn het meest populair in de lage landen? Jullie zijn van ons gewend dat we komen met een top 10, deze keer gaan we voor een top 15, er is teveel sneakercandy om te laten liggen deze maand. Wat zijn de hipste en meest verkochte sneakers van dit moment? Je leest het hier.

15. Nike Internationalist

Op nummer 15 vinden we de Nike Internationalist. Deze relatief voordelige sneaker is eenvoudig te combineren met diverse outfits, heeft een retro flavour en wordt regelmatig geüpdate met nieuwe colorways. Veel Nike Internationalist modellen zijn overigens te customizen met de NikeID optie.

Wij begrijpen dus wel waarom deze sneaker de hekkensluiter is in de Sneaker Top 15 van Mei 2018.

14. Air Jordan 1

De Air Jordan 1 doet zijn intrede op nummer 14 in onze toplijst. De Air Jordans hebben in Nederland nooit het allure gekregen wat ze hebben in de Verenigde Staten. Wij vinden dat de Air Jordans zijn ondergewaardeerd, het doet ons dan ook meer dan deugd om de Air Jordan 1 zijn intrede zien doen in onze toplijst.

13. Adidas Gazelle

Van het merk met de drie strepen noteren we de Adidas Gazelle op nummer 13. Deze comfortabele retro sneaker die verkrijgbaar is in een breed scala aan kleuren en ook nog eens lekker voordelig is, doet het goed onder de voeten van de Nederlanders. In de maand mei hebben we deze sneaker dus op nummer 13 kunnen noteren.

12. Balenciaga Triple S

Op nummer 12 treffen we een nieuwkomer waar al veel over is geschreven : de Balenciaga Triple S. Deze sneaker mag zichzelf wel deels verantwoordelijk noemen voor de algehele “dad sneaker trend” die we al enige tijd volgen. De sneaker begint nu echt zijn intrede te doen binnen het bewustzijn van meer en meer sneakerheads. Lastig te krijgen? Zeker, maar niet via Sneakers4u.

Op nummer 11 en 10 zien we toch weer de enkele favorieten van de typische Nederlandse Air Max sneakercultuur. Op deze plekken zien we namelijk de Nike Air Max 97 en Nike Air Max 95.

Omdat Nike toch wat meer push legt op de Air Max 97 en we recent wel heel erg toffe colorways hebben gezien, hij is ingezet als upper op de Nike Air VaporMax 97 en we vorig jaar Mick Jagger zijn concert zagen geven op de AM97 zetten we deze op nummer 10 en de AM95 noteren we op een nette 11e plaats.

11. Nike Air Max 95

10. Nike Air Max 97

9. Nike Air Max 2017

Waar begin dit jaar we de Nike Air Max 2017 nog op een nummer 1 positie konden vinden is deze sneaker toch flink gezakt naar een positie 9. De Nike Air Max 2016 is overigens niet meer terug te vinden in deze toplijst van mei.

8. Adidas Stan Smith

Dan de Stan Smith.. gaan we er ooit nog eens afscheid van nemen in onze top 10? De laatste positie komt toch wel angstvallig dichtbij met de nummer 8 notering. We weten niet hoe ze het doen maar Adidas blijft verrassen met de nieuwe releases van de Stan Smith – zoals de verse met de gumsole bijvoorbeeld. Toch zien we dat de meest eenvoudige colorways het meest populair zijn. De Stan Smith is dan ook een lekkere comfortabele sneaker die eenvoudig te combineren blijft met allerlei outfits – zowel in de zomer als in de winter – en de prijs daarbij.. tja.. dan blijven wij Nederlanders deze sneaker gewoon slikken als zoete koek. En daar is niets mis mee.

7. Nike Air Max 270

Op nummer 7 treffen we een sneaker die nog niet zo heel erg lang beschikbaar is maar wel een groot aantal variaties heeft mogen krijgen : de Nike Air Max 270. Ook wij zijn fan van deze sneaker met extreme Air unit. De frisse kleuren en het moderne silhouete maken deze sneaker een favoriet onder Nederlandse sneakerheads.

Nike Air Max 270 Herenschoen - Cream creme

6. Nike Air Max 90

Op nummer 6 – net buiten de top 5 – treffen we de Nike Air Max 90. Deze iconische sneaker is niet weg te slaan uit de top 10 en dat is verder helemaal prima. Met zijn comfort, tijdloze design, rijke geschiedenis en uitgebreide pallet aan colorways vinden wij een nummer 6 notering in deze sneaker toplijst een prima plek.

5. Fila Disruptor

Hekkensluiter in de sneaker top 5 is de Fila Disruptor. We hadden al vroeg ingezet op deze sneaker en zagen dat hij snel populair zal worden en dat blijkt nu toch ook echt te zijn uitgekomen. We verwachten een soortgelijke trend van de Fila Venum dus wellicht dat we die binnenkort gaan terug zien in een top 20. Maar de Fila Disruptor, wat een ding is dat, hij is lekker chunky en past helemaal bij deze tijd. Waar hij eerder wat lastiger te krijgen was is de productie nu lekker op gang (wat misschien wat jammer is) – je vind hem dus in alle maken en colorways of Sneakers4u.

De Fila Disruptor II is trouwens ook zeker de moeite waard mocht je deze nog niet kennen.

4. Vans Old Skool

Op nummer 4 in onze top 15 staat de Vans Old Skool. Deze sneaker moet je gewoon hebben, hij is gewoon net wat relaxter dan de Stan Smith en is super mooi te combineren met zoveel outfits. Voor de prijs hoef je het niet te laten, bij ons is hij altijd in de sale. De zwarte versie met het witte Vans logo blijft de meest gewilde keuze.

3. Nike Air Force 1

Op nummer 3 in de top 15 staat de Air Force 1. Deze classic die continue vraagt om een update of nieuwe colorway is en blijft een van de meest populaire sneakers uit Nederland in mei 2018. Verkrijgbaar in low top, mid top of high top. Zoveel variatie, zoveel kleur. Wie heeft of wil deze sneakers nou niet?

Wil je wat anders, er zijn diverse bijzondere Air Force 1 packs (zoals de camo, velcro swoosh of de city pack) uitgebracht. Daar vind je vast iets tussen. De populairste blijft natuurlijk de Nike Air Force 1 Low.

Dan is de vraag.. wordt het Adidas of Nike op nummer 1 deze maand. Het is toch weer Adidas geworden met de niet te evenaren Adidas Superstar. De sneaker doet zijn naam eer aan en staat weer op nummer 1. Deze hitmachine van Adidas begint wel wat in te boeten hebben we gezien. Het zal dus niet lang duren voordat hij van zijn troon zal worden gestoten. Waarschijnlijk door de Air Max 1 – de nummer twee in onze toplijst. Daar kan de nieuwere Superstar 80’s niet veel aan doen verwachten we. Wij hebben nog geen nieuwe Superstar colorways aangekondigd zien worden – dit in tegenstelling tot de Nike Air Max 1 – denk aan de recente “curry” drops en de komende Air Max 1/90. We kunnen niet wachten tot volgende maand. Jij?

2. Nike Air Max 1

1. Adidas Superstar