Home > Models > Nike Air Max > Nike Air Max 97

Nike Air Max 97

Nieuwe releases in de sale van de Christian Tresser Air Max uit 1997

Nike Air Max 97 sneakers

De Nike Air Max 97 is ontworpen met de hardloper in het achterhoofd. De volledig zichtbare air unit biedt een uitstekende demping en comfort voor hardlopers en houden je ook buiten de sportieve activiteiten op lichte voeten. De Nike AM97 heeft de gelaagde look van de Air Max 95 overgenomen maar door het expliciete gebruik van metallic kleuren is deze sneaker gewilder dan ooit. De 3M strepen maken het design af en geven de sneaker nog meer flash. Kortom, de Nike Air Max 97 mag zeker niet ontbreken in jouw sneaker collectie.

Bekijk hieronder de 198 Nike Air Max 97 uit meer dan 125 verschillende webshops. Filter op maat, kleur, prijs en artikelen in de sale of uitverkoop.

Nike Air Max 97 voor dames en heren

Ben je op zoek naar Nike Air Max 97 sneakers? In ons aanbod vind je jouw favoriete sneaker zeker terug. We hebben een aanbod samengesteld uit de collecties van meer dan honderd webwinkels en in onze sneakerzoekmachine is dan ook de grootste collectie Air Max 97 te vinden.

Over Nike Air Max 97

De Nike Air Max 97 sneakers komen uit 1997, zoals het jaartal in de merknaam al aangeeft. De gympen zijn ontworpen door designer Christian Tresser die zich liet inspireren door de natuur en door treinen in zijn ontwerpproces. Het bovenste stuk van de schoen is gebaseerd op druppelend water dat doorschijnt in het Air-gedeelte. Het gestroomlijnde ontwerp met vloeiende lijnen is kenmerkend voor deze schoenen. Deze lijnen staan symbool voor hogesnelheidstreinen uit Japan en de metallic-look die veel Air Max 97-modellen hebben, is gebaseerd op de metalen afwerking van mountainbikes. Een Air-demping die zichtbaar is over de hele lengte van de sneakers, is ook typerend voor de gympen van Nike. De schoenen zijn van oorsprong echte sportschoenen, maar zijn door de jaren heen ook meer en meer een icoon geworden op het gebied van sneakers. Met snelheid en comfort is in het ontwerp goed rekening gehouden. Nike is gevestigd in de Verenigde Staten, maar heeft ook een hoofdvestiging in Nederland en China. Het merk Nike Air Max 97 heeft in de loop van de jaren veel verschillende nieuwe modellen op de markt gebracht, waarin de kussenachtige Air-demping altijd terugkomt. Bekijk ook de Air Max 97 Premium en de Air Max 97 Ultra voor nog meer bijzondere modellen.

Sneakers voor dames en heren

De sportieve Air Max 97 schoenen zijn in modellen voor dames en voor heren verkrijgbaar. De dames sneakers zijn veelal in de metallic-look in verschillende kleuren te verkrijgen. De gestroomlijnde vormen zijn kenmerkend voor dit model. Ook de Nike Air Max 97 OG Dames is een model voor de vrouwelijke sneaker-liefhebber. De inspiratie van de hogesnelheidstrein is weer terug te zien in deze schoen. Heren sneakers vind je ook bij Air Max 97. Deze zijn vaak wat stoerder, in donkerblauw en zwart en de gestroomlijnde figuren gebaseerd op de hogesnelheidstreinen uit Japan zijn ook bij de heren sneakers erg populair. Daarnaast zijn er sportieve schoenen voor kinderen te vinden in de collectie van Air Max 97, deze 'junior'-lijn is ook gekenmerkt met de gestroomlijnde vormen en zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Beste deals en sale voor sneakers

De sneakers zijn standaard gerangschikt op de beste deal en op populariteit. Hoe hoger de korting op de sneaker en hoe populairder het model, des te hoger komt deze dan terug in de sortering. Zo vind je snel uit welke gympen in de uitverkoop zijn. De items in de sale zijn zo gemakkelijk en overzichtelijk terug te vinden. Je kunt ook selecteren op Nike Air Max 97 en sale bijvoorbeeld, zodat je het beste voordeel op je beeldscherm ziet verschijnen. Het selecteren van items kan ook op 'prijs laag of hoog', de Air Max 97 die in de uitverkoop zijn, verschijnen dan bovenaan. De mooiste en beste deals voor jouw Nike Air Max 97 schoenen, vind je op Sneakers4U: dé fijnste sneakerzoekmachine voor jou.