Home > Models > Nike Air Max

Nike Air Max

Ruim 3000 Nike Air Max modellen

Nike Air Max sneakers

Bekijk hieronder de 4285 Nike Air Max uit meer dan 125 verschillende webshops. Filter op maat, kleur, prijs en artikelen in de sale of uitverkoop.

Nike Air Max voor dames en heren

De Nike Air Max is een unieke serie sneakers en bestaat uit diverse modellen zoals de Nike Air Max 1, 90, 95, 97, Nike Air Max Zero, BW, Tavas, Jewell, Motion, Guile, Thea, 2016 en 2017. Hier filter je eenvoudig de Air Max modellen zodat je jouw favoriete paar kan vergelijken met toffe andere Air Max sneakers.

Het verhaal achter de Nike Air Max
De revolutionaire Air-Sole unit van Nike maakte in 1978 zijn debuut in de eerste sneakers en hardloopschoenen. In 1987 zag de Nike Air Max 1 het levenslicht. De sneaker had een zichtbare air in de hak waardoor de fans de geweldige demping van de Air-Sole niet alleen konden voelen, maar ook konden zien. Sindsdien zijn volgende generaties Nike Air Max sneakers dankzij de opvallende kleurencombinaties en de betrouwbare demping met het lichte gevoel, uitgegroeid tot een favoriet bij atleten en sneakerheads.

Kenmerken van de Nike Air Max
Het belangrijkste kenmerk van Nike Air Max is ongetwijfeld de zichtbaarheid van het luchtkussen. Deze lucht in de zool zorgt voor een heerlijke demping. Daarnaast blijft de Air Max een mooie en stijlvolle sneaker die vooral comfortabel is. De Air Max wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. De kwaliteit sneaker gaat dus erg lang mee. Je hebt er dan ook een behoorlijke tijd plezier van! De eerste Air Max kwam in 1987 uit. Sindsdien heeft Nike de Air Max al in ontzettend veel verschillende modellen en colorways uitgebracht. Hieronder zie je een paar modellen. Zit het model dat je zoekt er niet tussen? Dan is het altijd nog mogelijk om eens te kijken op modelpagina van Nike Air Max.

Geschiedenis van de Nike Air Max
Er is niemand meer verantwoordelijk voor de Nike Air revolutie dan Tinker Hatfield. Hatfield is namelijk de man die heeft gezorgd voor een groot aantal innovaties en designs in de Nike tijdlijn. Maar ook Dave Forland heeft een grote rol gespeeld in de Nike Air revolutie. Hij was de man achter verschillende demping innovaties. Dit was het begin van het project dat uiteindelijk de Nike Air Max werd in 1985. Nike Air was geen compleet nieuwe technologie toen Forland er mee begon. De Nike Air Tailwind introduceerde de demping al in 1978. In de Nike Air Tailwind was de zool met air units helemaal dicht. Bij de Nike Air Max is dit niet het geval. Hier is de lucht zichtbaar en zo zien sneakerheads wat voor technologie Nike gebruikt. Dave Forland zei dat een simpele aanpassing van de naden in de Air units alles mogelijk maakt. Voordat de Nike Air Max lijn uitkwam, zaten de naden van de Air Units aan de zijkant. Een Nike ontwerper stelde voor om de naden aan de bovenkant te maken. Hierdoor kunnen de mensen de air units nog beter zien. Met de jaren worden de air units van de Nike Air Max steeds groter. Het begon allemaal met alleen een air unit in de achterkant van de zool. In 1995 kwam bij de Air Max 95 eveneens een air unit in de voorkant van de zool. Tegenwoordig kan zelfs de hele zool één grote air unit zijn.

Overzicht Nike Air Max modellen
Op Sneakers4U hebben wij de volgende Nike Air Max sneakers gevonden :

Zoals je ziet hebben we op Sneakers4u zo'n beetje alle Nike Air Max sneakers uit meer dan 120 webwinkels voor jou verzameld. Op Sneakers4u tref je dus het grootste aanbod. Filter gemakkelijk de Air Max modellen op kleur, maat en stijl. Kortom op Sneakers4u koop je gemakkelijk en eenvoudig jouw nieuwe Air Max, Quickstrike, Limited Edition of Special Edition in de sale.