Festivalsneakers Top 5 2018

Het is volop zomer en dat betekent dat we ons eindelijk weer in het festivalseizoen bevinden! Elk jaar lopen duizenden mensen verschillende festivals af. Dat doe je natuurlijk het liefst, op je favoriete sneakers! Op een festival wil je niet alleen een comfortabele schoen dragen, maar je wilt dat deze ook bij de gangbare look past. Om het je gemakkelijk te maken hebben we de leukste festival sneakers voor je op een rijtje gezet. 

1. Converse All Stars Hi

Deze sneaker zetten we met recht bovenaan ons lijstje. Het is een klassieker die vrijwel iedereen wel eens aan zijn voeten heeft gehad. De schoenen zijn comfortabel, en matchen bij vrijwel elke outfit. Zelfs wanneer je een rokje draagt, staat deze schoen nog fantastisch. De sneaker is gemaakt van een flexibel materiaal, waardoor je ze de hele dag met comfort kan dragen. De witte neus, veters en zool geven de sneaker de ultieme streatwear-look en een tijdloze uitstraling.

2. Vans Old Skool

Hoewel deze skaterschoenen voornamelijk bekend zijn onder de mannen, zijn deze sneakers voor zowel mannen, als vrouwen, de ideale footwear. Je kan voor een opvallend, geruit, zwart-witpatroon gaan, maar een basic zwarte sneaker misstaat ook niet onder een festival outfit. Ook Vans hebben over het algemeen witte veters en een witte zool, waardoor je meteen verliefd wordt op dit model. De Old Skool is verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder leder.

3. Vans Authentic

De Vans Authentic heeft veel gemeen met zijn Old Skool broertje. Het model van de Authentic is echter iets lager, waardoor de zool meteen een stuk hoger lijkt. Ze zijn in veel verschillende kleuren en patronen beschikbaar, waardoor de sneaker echt uniek aandoet. Zo is er bijvoorbeeld een Unisex Vans Authentic met de karakters van snoopy verkrijgbaar.

4. British Knights Roco

British Knights is misschien een iets minder bekend merk dan Vans of Converse, maar het verdient zeker een plaats in de top vijf. Deze hoge schoen van het merk dat ongekend populair was in de jaren 90 geeft een nieuwe draai aan je casual uitstraling en is een statement op zich zelf. Het BK-logo pronkt op de tong van de schoen, en wordt geaccentueerd door de witte neus, zool en veters. De verschillende kleuren zijn een lust voor het oog, en het liefst zou je ze allemaal mee naar huis nemen.

5. DC Shoes Chelsea TX

DC’s zie je niet vaak op straat, en dat is doodzonde. Het zijn namelijk unieke sneakers, waar je absoluut een paar van in je kast wilt hebben, al helemaal tijdens het festivalseizoen. DC’s zijn te herkennen aan het logo, wat zowel op de zijkant, als op de tong gedrukt staat. Deze skaterschoenen, zijn de perfecte streetwear, die zowel beschikbaar zijn in lichte, als donkere kleuren. De DC Chelsea TX is een lage schoen met een redelijk breed model, voor maximum comfort.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke sneakers die het goed doen op een festival. Neem een kijkje op sneakers4U en vind jouw perfecte match! Make your shoe a statement!