Waar blijft de platform van Nike?

Het is een bekend verschijnsel in de wereld van de Sneakers. Schoenen met een hoge zool. Ieder merk en zijn moeder heeft tegenwoordig sneakers die de drager een paar centimeter langer maken. Tenminste, bijna ieder merk. Want Nike blijft nog een beetje achter. Uiteraard is de bovenstaande afbeelding een geshopt plaatje. Maar toch zou het […]

Het is een bekend verschijnsel in de wereld van de Sneakers. Schoenen met een hoge zool. Ieder merk en zijn moeder heeft tegenwoordig sneakers die de drager een paar centimeter langer maken. Tenminste, bijna ieder merk. Want Nike blijft nog een beetje achter. Uiteraard is de bovenstaande afbeelding een geshopt plaatje. Maar toch zou het interessant zijn, die Air Max met een hoge zool.

Bekijk alleen al het huidige aanbod in hoge sneakers. Superga heeft er zo’n beetje een heel merk omheen gebouwd. Ook bij Vans zien we verschillende variaties met hoge zolen. PUMA heeft daarnaast diverse lijnen waarin de hoge zolen vertegenwoordigt zijn. Bovendien is de grote concurrent van Nike, Adidas, ook al in de platform gedoken. Bijvoorbeeld met de Superstar en de Stan Smith in de bold uitvoeringen.

Bold Air?

Uiteraard begrijpen wij bij Sneakers4u dat een een dubbele air zool puur en alleen voor de hoogte misschien ietwat gortig is. We geloven echter wel in de Nike Platform. Bijvoorbeeld met de Air Force. De robuuste en stabiele zool zou zich uitstekend voor dit doeleinde lenen. Ook de lage Air Jordan 1 zouden we wel eens als Platform willen zien. Hoeveel dames zouden er niet op Nike’s willen lopen die net die paar centimeter meer geven? Wij denken dat het de moeite waard is voor de Amerikanen.