Vijf lente sneakers die jij moet hebben

Die verschrikkelijke winter is eindelijk aan het eind van zijn latijn. Dat betekent dat de lente er aan komt. Reden genoeg om op zoek te gaan naar nieuwe sneakers voor het voorjaar. Internationale trendwatchers zijn het er over eens, de 'chunky' sneaker is de trend van het moment. Deze schoenen worden ook wel 'Dad' schoenen [...]

Die verschrikkelijke winter is eindelijk aan het eind van zijn latijn. Dat betekent dat de lente er aan komt. Reden genoeg om op zoek te gaan naar nieuwe sneakers voor het voorjaar. Internationale trendwatchers zijn het er over eens, de ‘chunky’ sneaker is de trend van het moment. Deze schoenen worden ook wel ‘Dad’ schoenen genoemd. In ieder geval hebben wij van Sneakers4u vijf bijzondere exemplaren voor jou op een rijtje gezet.

De Dad shoe is een type sneaker waar een dikke, sponsige zool gecombineerd wordt opvallende details in de upper van de schoen. Denk aan bijzondere vormen in de ongebruikelijke, bijna monsterlijk grote uppers. De trend vloeit voort uit de tendens van grote sneakermerken om klassieke herenmodellen in damesmaten uit te brengen. De sportschoen is inmiddels diep doorgedrongen in de wereld van mainstream fashion. Grote en bekende designers gaan allemaal aan de haal met de gekste en ‘lompste’ silhouetten. In ieder geval constateren wij in toenemende mate een trend in de grote sneakers voor dames. Uiteraard worden ze gedropt in klassiek wit. De zomer komt eraan, dus de witte schoenen kunnen straks gewoon weer. Maar we hebben wel genoeg gekletst tijd om naar onze vijf lente-tips te kijken.

Nike Air Max 95

De Air Max 95 van Nike blijft letterlijk en figuurlijk één van de grote sneakers van dit moment. Uiteraard kiezen we voor deze gelegenheid voor de witte kleur. Maar deze sneakers zijn natuurlijk in allerlei kleuren verkrijgbaar. De vorm is geïnspireerd op de anatomie van het menselijk lichaam. Door de bijzondere lijnen in de vorm van een ruggenwervel en de panelen die weer gebaseerd zijn op spieren springt deze Air Max er echt uit. Het verbaast ons dan ook totaal niet dat deze schoenen zo enorm populair zijn.

FILA Disruptor

De koningin onder de chunky sneakers is misschien wel de FILA Disruptor. Deze bijzondere shape van FILA uit de 90’s is helemaal terug. En nog nooit was het model zo populair als nu. De sneaker is verkrijgbaar in alle maten en materialen. Van suède tot hard leer. De unieke en ongelofelijk dikke gekartelde zool zorgt ervoor dat deze sneaker er letterlijk uitspringt. Bovendien is deze sneaker nog heel betaalbaar. Reden genoeg om de Disruptor te checken.

Eytys Jet Combo

Eytys is een merk in opkomst met verschillende toffe Dad trainers. Bekijk de hele pagina om unieke de unieke groteske shapes te zien. Voor ons springt de Jet Combo er enorm uit. Hoeveel de keuze beperkt is, zijn deze witte sneakers met de grote zool wel precies wat past bij de moderne trend. Het unieke unisex merk heeft zijn/haar oorsprong in Zweden. De minimalistische vorm in een brute uitvoering brengt ons in ieder geval in vervoering.

ROA White

ROA is een merk wandelschoenen voor liefhebbers van het grote buitenleven. Trendwatchers hebben nu de witte sneakers van het merk opgepikt als stijlicoon. Voor ons springen de ROA Running en de ROA White Oblique Rippy eruit. Al zijn we ook zeer gecharmeerd van de Vibram. Deze exclusieve sneakers combineren luxe en comfort met ene stoere look. Reden genoeg om het aanbod eens te checken. Trakteer jezelf nu.

Pierre Hardy Trek Comet

We sluiten dit lijstje af met een ietwat duurder merk. Bij Pierre Hardy begrijpen ze namelijk heel goed hoe high fashion gecombineerd moet worden met een scherp randje. Deze exclusieve sneaker is er één die niet mag ontbreken in dit lijstje. Deze brede vormen van deze uiting van moderne kunst passen helemaal in de laatste trends. Reden genoeg om het aanbod van Pierre Hardy eens te checken op Sneakers4u.