Nike dropte nieuwe Cortez colorways

Het is morgen een bijzondere dag voor de Cortez-liefhebbers. Nike dropt niet één, niet twee, maar wel drie nieuwe colorways van de stijlvolle sneaker. Nike Cortez Jewel verschijnt in het wit-rood en wit-zwart. Daarnaast wordt later die dag de Nike Cortez Classic in wit-rood-blauw gedropt. De laatste staat ook wel bekend als de ‘Forrest Gump-colorway’. […]

Het is morgen een bijzondere dag voor de Cortez-liefhebbers. Nike dropt niet één, niet twee, maar wel drie nieuwe colorways van de stijlvolle sneaker. Nike Cortez Jewel verschijnt in het wit-rood en wit-zwart. Daarnaast wordt later die dag de Nike Cortez Classic in wit-rood-blauw gedropt. De laatste staat ook wel bekend als de ‘Forrest Gump-colorway’.

De opvallende sneaker van Nike heeft zijn oorsprong in de jaren 70. Het was één van de eerste hardloopschoenen van Nike en tijdens de Olympische Spelen van 1972 konden de schoenen meteen rekenen op interesse van het grote publiek. Sindsdien is de sneaker niet meer weg te denken uit de Nike collecties.

Jewel
Morgen, op 1 juni dropt Nike om 9.00 uur de nieuwe Jewel colorways. Hierboven is al een voorbeeld van de Nike Cortez in University Red te zien. De dieprode kleur op de swoosh en de wigvormige middenzool springt er oprecht prachtig uit. Met het pure wit blijft de schoen dicht bij het origineel.

De rode variant wordt tegelijkertijd met de zwarte optie gereleased. Waar de ene Jewel rood is, is deze variant zwart. De klassieke zwart-tinten geven de sneaker een echte retro look. Deze colorway is meteen een instant classic.

Als kersenbonbon op de taart, dropt Nike morgen in de Verenigde Staten deze Classic Americana colorway van de Nike Cortez. De combinatie van de rode swoosh met de blauwe middenzool wordt ook wel de Forrest Gump-colorway genoemd. Dit omdat Tom Hanks in de gelijknamige film uit 1994 op deze schoenen rondloopt. De iconische kleuren worden eens in de zoveel tijd opnieuw gedropt. Morgen is er dus weer een kans om deze sneakers op te pikken. Om 16.00 uur komt deze variant uit. Mis hem niet. Bekijk sowieso ons aanbod in Nike Cortez sneakers op Sneakers4u of één van de andere modellen van Nike.