Home > Models > Nike Cortez

Nike Cortez

Nike Cortez sneakers in de sale en uitverkoop

Nike Cortez

Bekijk hieronder de 654 Nike Cortez uit meer dan 120 verschillende webshops.

Weergave 1–75 van 654 sneakers

Nike Cortez

De Nike Cortez was een van de eerste hardloopschoenen gemaakt door Nike en stamt uit 1972. Het is dus een belangrijke schoen voor de sneaker gigant. Deze hardloopschoenen zijn ontworpen door mede-oprichter Bill Bowerman. Bowerman was een hardloopcoach en begrijp dat atleten de behoefte hadden aan een comfortabele en duurzame hardloop schoen die is gemaakt om lange afstanden mee te trainen en geschikt is om meer op de weg en stoep te lopen. De eerste Nike Cortez werd onthuld tijdens de Olympische Spelen van 1972 waar het snel mocht rekenen op interesse van het grote publiek.

Sinds de introductie in 1972 is de hardloopschoen getransformeerd naar een fantastische sneaker die continue opnieuw is ontworpen en aangepast. Waar het in het begin van zijn levenscyclus alle standaarden had van een hardloopschoen biedt. De sneaker heeft een speciale zool die bestaat uit twee verschillende materialen die zorgen voor een goede schokabsorptie van de oneffenheden van de straat. Door de vorm en samenstelling van de zool wordt de achilleshiel ontlast en biedt het een prettig comfort.

Nike Sneakers
Het eenvoudige ontwerp van de sneaker met het herkenbare Nike Swoosh symbool maken deze sneaker erg populair. In de eerste modellen werd van deze sneaker veel leer gebruik maar om de schoen lichter te maken is daar in latere modellen weer vanaf gestapt. In 2009 is een nieuw ontwerp van de schoen gelanceerd - de Cortez Fly Motion. Deze bestond uit een lichtgewicht materiaal (Vectran) wat werd geplaatst in het bovenste gedeelte van de schoen. Hiermee is deze sneaker nog lichter en nog comfortabeler geworden.

Deze classic mag niet ontbreken in je collectie. Wij vinden hem wel wat weghebben van de Onitsuka Tiger modellen en de Adidas Stan Smith maar dan net even anders. Kortom, musthave voor echte Nike fans.

Wil jij de Nike Cortez graag in je sneaker collectie? Bekijk dan ons aanbod sneakers uit meer dan 65 webwinkels. Er zit vast wel een Nike Cortez bij in de uitverkoop of sale.