Air Max Monday: de Air Max 95

Het is maandag en eindelijk weer eens tijd voor de Air Max Monday. Vandaag zetten we de Nike Air Max 95 in het zonnetje. De Air Max 95 is razend populair en al jaren niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Daarbij is het een sneaker met een duister randje. In 1995 verscheen de […]

Het is maandag en eindelijk weer eens tijd voor de Air Max Monday. Vandaag zetten we de Nike Air Max 95 in het zonnetje. De Air Max 95 is razend populair en al jaren niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Daarbij is het een sneaker met een duister randje.

In 1995 verscheen de Nike Air Max 95 voor het eerst op de markt, zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden. Uniek aan dit model van Nike zijn de twee los van elkaar staande Air-Sole units. De Air Max 95 was daarmee de eerste Air Max met zichtbare air units in de voorkant van de zool. Door een unieke manier van blaasvormen krijgt de zool een geheel eigen look en valt het model zelfs op binnenin de Air Max sneakers.

Nike Air Max 95
Het design is bedacht door Sergio Lozano. Hij basseerde het op het menselijk lichaam. De stijl en de vorm van de schoen tonen gelijkenissen met de menselijke ruggengraat. De materialen van de schoen staan dan weer voor de huid, ribben en pezen. Een grappig weetje van de Air Max 95 komt vanuit een onderzoek van de UK Forensic Science Service’s database. Volgens hen was de Nike Air Max 95 de favoriete schoen onder criminelen. Het is dus een sneaker met een ruig randje. Dit detail doet trouwens denken aan de Nike Cortez. Dat model van Nike is een herkenningsteken van verschillende Latijns-Amerikaanse gangs in de Verenigde Staten.

Uitverkoop
Op Sneakers4u hebben we verschillende opties in de Nike Air Max 95. De schoen is in enorm veel verschillende colorways en modellen verschenen. Bekijk het aanbod op Sneakers4u en koop jouw nieuwe paar van Nike Air Max 95 nu in de sale of uitverkoop. Vind hier jouw crimineel goede deal.