Zeldzame SB Dunk Low Pro

Nike komt met een hele bijzondere release van de SB Dunk Low Pro. Deze Black Pigeon editie is een comeback van één van de populairste sneakers van het vorige decennium. Wij verwachten dan ook dat hij als een gretige stadsduif over de toonbank vliegt. Het verhaal van de duif speelt zich af in New York. […]

Nike komt met een hele bijzondere release van de SB Dunk Low Pro. Deze Black Pigeon editie is een comeback van één van de populairste sneakers van het vorige decennium. Wij verwachten dan ook dat hij als een gretige stadsduif over de toonbank vliegt.

Het verhaal van de duif speelt zich af in New York. Designer Jeff Staple ontwierp een schoen die zijn stad moest vertegenwoordigen. In plaats van allerlei details en tierelantijntjes te gebruiken, ging hij voor eenvoud. De alledaagse vogel bracht hij aan op de sneaker en deze verkocht hij in 2005 in zijn winkel Reed Space. Het design werd een hype en de sneakercultuur in de Big Apple werd nooit meer hetzelfde.

Staple Design

Inmiddels is de SB Dunk 15 jaar oud en Staple Design bestaat 20 jaar. Deze twee jubilea maken dit het ideale moment voor de comeback van het geliefde New Yorkse duifje. Wederom komt de pigeon op een minimalistische sneaker waarin rood en blauw gecombineerd worden. Nike biedt de duif de ruimte om het eigen verhaal te vertellen. De sneakers kosten 110 euro en ze zijn vanaf 11 november verkrijgbaar.