Personaliseer jouw Nike Kobe’s.

Al enige tijd geleden vertelden we je al alles over NIKEiD. Een heerlijke service van Nike waarmee je jouw sneakers helemaal van in de stijl maakt die bij jou past. Naast classics als de Air Force 1 en de Air Max 90 Ultra kun je er nu ook de tofste basketbalsneakers aanpassen. Naast fantastische modellen […]

Al enige tijd geleden vertelden we je al alles over NIKEiD. Een heerlijke service van Nike waarmee je jouw sneakers helemaal van in de stijl maakt die bij jou past. Naast classics als de Air Force 1 en de Air Max 90 Ultra kun je er nu ook de tofste basketbalsneakers aanpassen. Naast fantastische modellen als de Nike Kyrie 3 en de LeBron Soldier XI, kun je ook de Nike Kobe A.D. in jouw stijl kleuren. Daar willen we dan ook graag even bij stil staan.

Al enige tijd zijn wij van Sneakers4u enorm gecharmeerd van de Nike Kobe A.D.’s. Dat komt natuurlijk i de eerste plaats door de vette colorways en het strakke, sportieve model van de sneaker. Toch komt er bij deze schoen net wat meer kijken. Dat heeft alles te maken met de sympathieke atleet zelf.

Kobe A.D.

Bryant speelde ruim twintig jaar voor de LA Lakers. In 2016 stopte de superster met zijn loopbaan als basketballer. Kobe ging de boeken in als één van de beste basketbalspelers aller tijden. Toch is hij altijd in de buurt van de court gebleven. Zo is hij nog altijd invloedrijk vanwege de sneakers die bij Nike onder zijn naam gemaakt worden. De Kobe A.D. is wel één van de meest bijzondere. Dit heeft te maken met de jeugd van de basketballer. Bryant woonde een lange tijd in Italië, waar zijn vader voor Rieti basketbalde. In die periode raakte Kobe verknocht aan voetbal. A.C. Milan was zijn favoriete team. De Rossoneri maakte met spelers als Ruud Gullit en Marco van Basten diepe indruk op de jonge Bryant. Hij leerde naast basketballen ook goed voetballen en nog steeds noemt hij Van Basten als de grootste atleet aller tijden.

Voetbalschoen

Kobe raakt nog altijd geïnspireerd door voetbal. Dat blijkt vooral uit deze Nike. De sneaker is laag, wat zeer ongebruikelijk is voor een basketbalschoen. Bryant liet zich inspireren door de voetbalschoen. Volgens hem krijgen voetballers veel meer te verduren met hun enkels dan basketballers. Dus drong hij er bij Nike op aan om lage basketbalsneakers te produceren. Na enige aarzeling gingen ze akkoord. Dit leverde de Kobe A.D. op. Een prachtige schoen die nu dus echt in alle kleuren beschikbaar is. Zoals onze Kobe A.D. in Sneakers4u kleuren hierboven.