Nieuw: De Nike Air Max 93

Air Max Day komt eraan en dat betekent nieuws over Air Max van Nike. Nike verrast ons met een wel hele bijzondere release. De Nike Air Max 93 komt terug en hoe. De kleur ‘Dusty Cactus’ (altijd spannende namen) is een heruitvoering van de originele kleur uit 1993. De oplettende lezer heeft hem al door. […]

Air Max Day komt eraan en dat betekent nieuws over Air Max van Nike. Nike verrast ons met een wel hele bijzondere release. De Nike Air Max 93 komt terug en hoe. De kleur ‘Dusty Cactus’ (altijd spannende namen) is een heruitvoering van de originele kleur uit 1993. De oplettende lezer heeft hem al door. Nike releast deze Air Max op de 25e verjaardag van de 93.

De 93 was nogal bijzonder ten tijde van de release. De schoen heeft namelijk een 270 graden air pocket in de hak. Dit was een radicale wijziging ten opzichte van andere releases tot dat moment. Op die manier bleef Nike de fans verrassen. De hak werd een centraal deel van de sneaker. Extra mooi aan deze sneaker is dat het een echt design is van de sneaker-koning Tinker Hatfield. De precieze vorm komt is geïnspireerd op plastic melkpakken. Door de techniek rondom toe te passen, gaat deze sneaker heel ver in comfort en design. De Dusty Cactus colorway heeft bovendien een witte upper met een openvallende neon-kleur in het swoosh teken. Hierdoor knalt Nike er weer echt uit. De 93 weet het middelpunt van de belangstelling wel weer te vinden.

Sokachtig

Wat ons verder opvalt is de neoprene sok in de schoen. Deze trend zien we momenteel bij alle  grote sneakermodellen. Nike paste het dus in 1993 al toe. Daarmee was Nike haar tijd ver vooruit. Het geeft de schoen bovendien extra support rondom de hak en hiel.

Deze schoen komt uit op 2 februari. Nike brengt de sneaker uit bij specifieke retailers.

(bron: Nike)