Dé sneakerdrop van 2018

Het is misschien wel de grootste release van de 2018. De langverwachte Air Jordan III Black Cement. Het was de schoen die Michael Jordan in het seizoen van 1988 droeg. Het jaar waarin hij definitief doorbrak en voor het eerst uitgekozen werd tot MVP (Most Valuable Player). Dertig jaar later zijn de kicks er weer. [...]

Het is misschien wel de grootste release van de 2018. De langverwachte Air Jordan III Black Cement. Het was de schoen die Michael Jordan in het seizoen van 1988 droeg. Het jaar waarin hij definitief doorbrak en voor het eerst uitgekozen werd tot MVP (Most Valuable Player). Dertig jaar later zijn de kicks er weer. Los daarvan vinden wij het gewoon een hele toffe schoen met een enorm coole olifant-print.

Nike dropt de sneaker op 14 februari. Met de eerder aangekondigde Adidas NMD R1 hebben we die dag dus echt keuzestress. Maar deze Air Jordan Sneakers zijn wel echt heel bijzonder. Wij weten het wel.

Air Jordan Black Cement

Deze Air Jordan 3 kan gerekend worden tot de beste sneakers aller tijden. De tijdloze vorm, de gewaagde designs, de strakke lijnen en natuurlijk het beste van de Nike techniek maken deze schoen een ware legende. Dit zijn de Jordans die zorgden voor een totaal nieuws concept in de wereld van mode. Het werd ineens een ding om twee paar schoenen van hetzelfde type te kopen. Een paar om te bewaren en een paar om te dragen. Zodoende hadden de sneakerheads altijd verse classics. De sneakers werden trouwens ook gruwelijk veel geld waard, maar dat terzijde.

Invloed van de Jordan

Voor Michael Jordan zijn dit in ieder geval niet zomaar basketbalschoenen. Deze patta’s markeren een keerpunt in zijn carriére. Waarschijnlijk hebben de mensjes van Nike daarom ook voor deze releasedatum gekozen. Op 17 februari is de grote man jarig, dus het is een schitterend cadeau om hem deze eer te bewijzen. De schoen is al eerder opnieuw gedropt. Deze colorway kwam naast 1988 ook uit in 1994, 2001, 2008 en 2011. Deze keer hebben ze echter ook de originele Nike Air branding er weer opgezet. Lekker zeg. Shop deze sneakers op 17 februari om 9.00 uur voor 200 euro. Je moet er wat voor over hebben, maar dan heb je ook echt wat.