Air Max 97 x CR7, de collab van het jaar

Cristiano Ronaldo, oftewel Cristano Ronaldo dos Santos Aveiro, mag gerust één van de beste voetballers aller tijden genoemd worden. Afhankelijk van je smaak als liefhebber zou je hem zelfs de beste ter wereld kunnen noemen. Het is in ieder geval zeker dat Ronaldo één van de meest atletische en complete voetballers ooit is. Een kleine […]

Cristiano Ronaldo, oftewel Cristano Ronaldo dos Santos Aveiro, mag gerust één van de beste voetballers aller tijden genoemd worden. Afhankelijk van je smaak als liefhebber zou je hem zelfs de beste ter wereld kunnen noemen. Het is in ieder geval zeker dat Ronaldo één van de meest atletische en complete voetballers ooit is.

Een kleine wandeling door zijn carrière leert ons dat hij er bovendien de nodige prijzen mee gewonnen heeft. Onlangs werd hij weer uitgeroepen tot speler van het jaar. Ronaldo won wel vier Ballon d’Or awards, geen andere Europese voetballer won er zoveel, vier Gouden Schoenen, vijf kampioenschappen, vier keer de Champions League-finale en een Europees Kampioenschap. Ook commercieel is Ronaldo erg actief. Weinig sporters zijn zo vaak in de spotlight te vinden als Ronaldo. Het zorgt er mede voor dat ‘CR7’ één van de bekendste atleten ter wereld is.

Record

Zijn zegetocht voerde hem via Nacional naar Sporting CP. Hierop verruilde hij Portugal voor Engeland om voor Manchester United te gaan spelen. Uiteindelijk verkocht die club hem in 2009 voor 94 miljoen euro aan Real Madrid, destijds een record bedrag. Daar speelt de levende legende en Nike-liefhebber nog altijd.

Air Max 97

Met al zijn roem, succes en rijkdom wordt nog wel eens vergeten dat Ronaldo buitengewoon bescheiden roots heeft. De man is in 1985 geboren op het eiland Madeira, als zoon van een klusjesman. Hij is relatief arm opgegroeid. Juist aan dat aspect relateert deze bijzondere editie van de Air Max 97. Deze sneaker behoort tot één van de favoriete modellen van Ronaldo. Ronaldo behoort weer tot één van de favoriete modellen van Nike. Zo ontstond de combo. De Nike Air Max 97 CR7 staat voor de armoedige oorsprong van Ronaldo en de weg naar succes die volgde. Zijn ouders konden zich maar twee paar schoenen veroorloven voor Ronaldo. Daarom repareerde zijn moeder telkens zijn schoenen. Deze opgelapte schoenen vormden de inspiratie in het design van deze sneaker. In de details lijkt het net of er losse lappen stof in verwerkt zitten. Uiteraard staat de gouden kleur weer voor het enorme succes dat hij later als voetballer beleefde. Zo is de cirkel rond, en dat allemaal in één sneaker. Prachtig. Op 23 oktober zijn deze sneakers verkrijgbaar. Vanaf 17.00 uur voor 170 euro.