Wat is er gebeurd met de Nike Air 6.0?

Als sneakerhead en eigenaar van Sneakers4u beschik ik uiteraard over een leuke sneakercollectie : Air Max Quickstrikes, Yeezy’s en diverse andere limited editions, maar als er een sneaker naar mijn hart gaat dan zijn het de skateschoenen uit de Nike Air 6.0 series. Na re-issue van mogelijk elke sneaker die er is blijft Nike angstvallig weg van de 6.0. Waarom?

  Er is weinig te vinden over deze serie, desondanks is de Nike SB lijn warmer dan ooit. Wat is er gebeurd met de Nike Air 6.0’s En komen ze nog terug?

  Nike Air Mogan 6.0
  Een van de sneakers in mijn collectie is een Nike Air Mogan 6.0 uit 2011. De Air Morgan is geintroduceerd in 2008, al bijna 11 jaar geleden, en lijkt een stille dood te zijn gestorven. Op Ebay vind ik wat afgetrapte exemplaren voor kinderen die tussen de 19 en 35 dollar worden verkocht, maar verder is er weinig te vinden over deze mysterieuze sneaker. Ook op deadstock sneaker websites is er vrijwel niets over te vinden.

  Is dit een holy grail of geeft niemand er iets om? Komt er nog een re-issue van 6.0 of komt er een 7.0? Wat is er aan de hand met de Air Mogan?

  Is de Nike SB Air Mogan 6.0 vergeten?
  Het kan ook niet anders. Na zoveel releases en nieuwe technologiën die worden gepropt in allerlei nieuwe modellen zoals de Nike Air Max 270 React of het inhaken op de dadsneaker trend met een M2K Tekno kan ook een bedrijf als Nike wel eens vergeten wat ze nog allemaal in petto zouden kunnen hebben. Mijn sneaker, de Air Mogan 311839-114 is gemaakt in 2011 in Vietnam en voelt niet helemaal comfortabel. Misschien is dat dan ook de reden waarom hij er nog zo goed uitziet en niemand er naar zoekt. Er knelt iets binnen de schoen. Een stukje is niet helemaal lekker afgewerkt.

  Ik heb daadwerkelijk geen idee wat ik er destijds voor heb betaald maar de colorway staat me aan. Het is een vette skateschoen en als ik hem opnieuw zou kunnen kopen zou ik het doen. Misschien dat ik beschik over een maandagochtend model.

  Anyways, ik denk dat het tijd wordt dan Nike zijn 6.0’s weer eens in de schijnwerpers gaat zetten. Deze sneaker mag niet vergeten worden. Zal het er van komen? Geen idee, voorlopig moet ik het maar doen met de knellende 311839-114’s.