Nike drop de Nike Air Zoom Pulse “Crocs killer”

Nike Air Zoom Pulse

Iedereen die wel eens in het ziekenhuis is geweest moet zich hebben gestoord aan schoenen van de alledaagse helden in de verpleging : de Crocs. Deze schoenen die kennelijk zo comfortabel zijn dat de esthethiek mag worden vergeten krijgen op 7 december wel een heel bijzondere concurrent : De Nike Air Zoom Pulse. De schoenen van de sportgigant uit Oregon is een schoen voor verpleegkundigen, artsen, thuiszorgverleners en anderen die onvermoeibaar werken om patiënten te ondersteunen. Ze zijn ontworpen door patiënten uit het OHSU Doernbecher Children’s Hospital in Oregon en komen uit met leuke designs en vrolijke kleuren.

De Nike Air Zoom Pulse is niet zo maar een schoen voor de alledaagse helden, dit is een echte Crocs killer. Uitgebreide producttesten en medische inzichten hebben aan de basis gestaan van deze release. Tijdens de sessies leerden de ontwerpers van de Air Zoom Pulse de ontberingen van de dagelijkse inspanningen van gezondheidswerkers. Verpleegkundigen lopen bijvoorbeeld ongeveer zes tot acht kilometer op een dag gedurende hun 12 uur durende dienst. Het werk in zorginstelling is fysiek en mentaal veeleisend. Het ontwerp voor de Air Zoom Pulse gaat die uitdagingen aan met eenvoud in het achterhoofd. De schoen is gemakkelijk aan en uit te trekken en even eenvoudig schoon te maken. De pasvorm, demping en tractiesystemen werken samen om de voet in alle ziekenhuisomstandigheden te beveiligen.

Uitdagingen in het ontwerp
Het ontwerp staat voor een reeks van medisch-specifieke uitdagingen. De ontwerpers hebben er alles aan gedaan om de schoen zowel comfortabel te laten zijn voor langdurig staan ​​als het veelzijdig genoeg te maken om de gehaaste bewegingen te ondersteunen die nodig zijn in noodsituaties. De oplossing zit in de volledig rubberen buitenzool van de Pulse, een flexibele drop-in tussenzool met Zoom Air-hiel en een hiel die zo stevig zit dat het voelt als een zachte, knuffelige knuffel.

Belangrijkste ontwerpelementen Nike Air Zoom Pulse
– Het veterloze bovenwerk is voorzien van een beschermende PU-gecoate synthetische vamp voor eenvoudige reiniging
– Een elastische band houdt de hiel veilig ingesloten en zorgt voor flexibele en gemakkelijke invoer met één hand
– De duurzame, volledig rubberen buitenzool heeft een waterafvoerend tractiepatroon

De Air Zoom Pulse heeft wel iets weg een een traditionele klomp, alleen is deze elastisch en biedt het steun waar nodig. De sneaker is geschikt gemaakt ‘voor alle ziekenhuisomstandigheden’. Zo heeft het kledingstuk een rubberen buitenzool met flexibele tussenzool en een stevige hiel die aanvoelt als een ‘zachte, knusse omhelzing’. De schoen heeft ook rekkers in plaats van veters waardoor het in één beweging aan- of uit te trekken is, ideaal voor noodgevallen. De afstotende buitenkant beschermend tegen vlekken is bovendien afgewerkt met het internationale symbool van de zorgverlening.

Ontworpen in een kinderziekenhuis door Kids
Nike brengt verschillende designs uit, waarvan er zes ontworpen zijn door patiënten uit het kinderziekenhuis in Oregon in de Verenigde Staten. De opbrengst daarvan gaat volledig naar het ziekenhuis. De Nike Air Zoom Pulse worden op 7 december verwacht. De 6 designs uit het OHSU Doernbecher Children’s Hospital komen uit als limit edition. De standaard versie zal volop verkrijgbaar zijn. Er zijn nog geen stijlcodes of prijzen bekend.

Nike Zoom Pulse Doernbecher
Color: Black/Team Orange-Black
Style Number: CV0535-001

Nike Zoom Pulse Doernbecher
Color: Black/Court Purple-Rainbow
Style Number: CV0535-002

Nike Zoom Pulse Doernbecher
Color: Wolf Grey/Wolf Grey/University Red
Style Number: CV0535-003

Nike Zoom Pulse Doernbecher
Color: White/White-University Red
Style Number: CV0535-100