Sneaker review: Etnies Scout

Deze week proberen we eens een totaal andere sneaker. Een aantal weken geleden vertelde we je al meer over de Etnies Jameson HTW. Nu is de Scout aan de beurt. Een sneaker met een lichte tred en een uitstekende reputatie. Meteen bij het uitpakken van de sneaker valt het extreem lichte gewicht op. Dit is [...]

Deze week proberen we eens een totaal andere sneaker. Een aantal weken geleden vertelde we je al meer over de Etnies Jameson HTW. Nu is de Scout aan de beurt. Een sneaker met een lichte tred en een uitstekende reputatie.

Meteen bij het uitpakken van de sneaker valt het extreem lichte gewicht op. Dit is al direct een groot verschil met de Jameson. Deze lichtvoetige Scout voelt totaal anders aan dan zijn robuuste broertje. Het lichte materiaal voelt desondanks stevig aan. Een skateschoen moet tegen een stootje kunnen. Toch lijkt de Scout meer op comfort gericht. De ademende schoen geeft daarbij een heel clean en frisse feel om je voeten.

Comfortabel

De Scout is zo comfortabel, dat je af en toe vergeet dat je schoenen aan hebt. Dankzij het lichte gewicht hups je zo door de straten heen. De vraag of deze sneaker dan ook sterk genoeg is om een langere tijd als day-to-day sneaker kan dienen borrelt dan ook op.

Wonder

We hoeven je niet in spanning te houden, dat kan zeker. Ondanks dat er geen middenzool is, blijft de schoen stevig en sterk. Het voelt bijna als een wonder omdat materiaal zo licht is en de schoen zo eenvoudig oogt. Het complexe zit hem dan ook in het feit dat comfort en kracht zelden zo goed hand in hand gaan.

Geslaagd

De Etnies Scout slaagt absoluut voor onze sneakertest. Krachtig, comfortabel, fris en mooi om naar te kijken. Een klein puntje zou misschien zijn dat we in deze koude tijd eerder de Jameson aanbevelen. In het voorjaar is de Scout weer je beste vriend. En ach, als een beetje kou je niets doet, dan mag de Scout er gewoon het hele jaar door zijn.

Sole Technology

Etnies is een onderdeel van het Amerikaanse Sole Technology. Het idee bij de oprichting in 1986 was om een schoen te produceren die volledig aansloot bij sporten als skateboarding, surfing en snowboarding. Door de samenwerking aan te gaan pro-skateboarder Pierre André Sénizergues bediende Etnies skaters precies zoals het moest. Nog altijd is André Sénizergues betrokken bij Etnies en nog altijd produceren ze sneakers met skateboarding in het achterhoofd. De Scout is hier een bewijs van.