Review: Asics Gel-Kayano Golden Yellow

Het is weer tijd voor een sneaker review. Dit keer zetten we de Asics Gel-Kayono in de spotlight, onder winterse omstandigheden. Deze sneaker is uitgevoerd in een combinatie van suède en textiel. De unieke goud-gele kleur maken het al helemaal een opvallende verschijning. Wist je trouwens dat trendwatchers voorspellen dat geel één van de grote [...]

Het is weer tijd voor een sneaker review. Dit keer zetten we de Asics Gel-Kayono in de spotlight, onder winterse omstandigheden. Deze sneaker is uitgevoerd in een combinatie van suède en textiel. De unieke goud-gele kleur maken het al helemaal een opvallende verschijning. Wist je trouwens dat trendwatchers voorspellen dat geel één van de grote kleuren in sneakers wordt dit jaar? In dat geval lopen deze sneakers helemaal mee in de trend.
We kennen het merk Asics natuurlijk allemaal wel. De Japanse schoenengigant wordt vooral geroemd om de comfortabele en kleurrijke hardloopschoenen. De techniek en comfort van deze runners wordt echter ook in alledaagse sneakers toegepast. Dat is met name te zien in drie populaire modellen. De Gel Lyte III, de Gel Lyte V en de Gel-Kayano behoren tot de absolute top in sneakerland. De modellen hebben veel overeenkomsten, maar verschillen in één groot aspect. Waar de Lyte 3 en Lyte 5 een klassieke vorm met tong hebben, heeft deze Kayano een gehele upper. Een soort supersok op een (hele dikke) zool als het ware.
Comfort
In die combinatie tussen de sok en de zool zit ook meteen het grote pluspunt. De schoen is namelijk ongelofelijk comfortabel. De sokachtige vorm zit gewoon lekker om de voet. De zool beschikt over de bekende gel-technologie van Asics. Dezelfde techniek die al jarenlang werkt in de hardloopschoen doet het prima in dit stukje streetwear. Kortom, qua comfort zit het wel goed. We kunnen er trouwens wel eerlijk over zijn, de schoen zit nog lekker warm ook.
Suède
Uiteraard is er dan nog het mooie uiterlijk van deze schoen. Deze kleurstelling zie je gewoon niet zo vaak. De sneaker springt dan ook in het oog. Het suède materiaal maakt de sneaker ook nog eens lekker luxe. Dankzij de harde zijkant met het bekende Asics-logo is de schoen wel heel stevig. De zijkanten bieden uitstekende ondersteuning voor wie dat nodig heeft.
Conclusie
Heeft deze sneaker dan helemaal geen nadelen? Jawel, maar het is er maar één. De oplettende lezer is het misschien niet ontgaan. De sneaker zit namelijk erg warm. Qua feel is het een winterschoen. Dat idee is echter niet te rijmen met het suède materiaal. Dat gaat niet goed in de winterse sneeuw en regen. Voor de zomer is hij gewoon te warm. Dat maakt deze sneaker dus perfect voor het voorjaar en de nazomer. Dit zijn echter kleine minpunten op een verder uitstekende sneaker. De Asics Gel-Kayano Golden Yellow is een topproduct voor ieder moment, alleen niet iedere tijd van het jaar.

Deze Asics Gel-Kayano Golden Yellow is in de sale bij onze vrienden van Allike. Shop hem nu voor maar 79,90 euro. Dat is een enorm voordeel, wees er dus snel bij.