Hemelvaart-tip: Stan Smith

Het is eindelijk echt lekker weer. We raken daarom niet uitgepraat over zomerse en witte sneakers. In dat kader is het leuk om een echte classic uit te lichten. Want welke schoen ademt nu meer de zomer dan de Adidas Stan Smith? De sneaker is vernoemd naar tennisser Stan Smith. Deze Amerikaanse speler was actief […]

Het is eindelijk echt lekker weer. We raken daarom niet uitgepraat over zomerse en witte sneakers. In dat kader is het leuk om een echte classic uit te lichten. Want welke schoen ademt nu meer de zomer dan de Adidas Stan Smith?

De sneaker is vernoemd naar tennisser Stan Smith. Deze Amerikaanse speler was actief vanaf het eind van de jaren 60 tot het begin van de jaren 80. Sinds 1973 is Stan Smith contractueel verbonden aan Adidas.

Wit
De witte sneaker valt op door het minimalistische gebruik van Adidas branding. Hoewel de Stan Smith in verschillende colorways verschenen is, blijft wit de absoluut klassieke kleur. Hoewel de schoen bedoeld is voor het tennissen, is het model tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken als sneaker. Oorspronkelijk is de sneaker in de jaren 60 vernoemd naar tennisser Robert Haillet. Na het pensioen van Haillet kwam Adidas bij Stan Smith terecht. Toch droeg de schoen niet direct de naam Stan Smith. Tot 1978 bleef de schoen Haillet heten. Vanaf dat jaar heette de Stan Smith ook daadwerkelijk Stan Smith. Nu wordt de schoen nog steeds geroemd als één van de invloedrijkste sneakers ooit. Wij vinden de low top sneaker gewoon heel tof in allerlei opzichten: van de klur tot het model. De Stan Smith mag dus niet ontbreken in jouw schoenenkast. Zoek dus vandaag nog jouw paar uit op Sneakers4u.

e