Deze Jordan mag je niet missen!

De Air Jordan III komt terug in een hele unieke colorway. Dit is de Air Jordan van Nike zoals designgenie Tinker Hatfield het heeft bedacht. Helaas kwam deze variant nooit eerder op de markt. Tot nu, want vanaf 24 maart is deze sneaker te koop. Reden genoeg om de wekker te zetten en op zaterdagochtend [...]

De Air Jordan III komt terug in een hele unieke colorway. Dit is de Air Jordan van Nike zoals designgenie Tinker Hatfield het heeft bedacht. Helaas kwam deze variant nooit eerder op de markt. Tot nu, want vanaf 24 maart is deze sneaker te koop. Reden genoeg om de wekker te zetten en op zaterdagochtend om 9.00 uur achter de computer te zitten.

Deze Jordans waren de eerste sneakers waar het Jumpman logo prominent in beeld komt. Nike koos er voor om daar dan ook de nadruk op te leggen. Alles in deze sneaker moest draaien om Michael Jordan. Dat blijkt ook wel uit het verhaal achter het maken van deze schoen.

Tinker Hatfield sneakers

We nemen even een stapje terug naar 1987. Er was gedoe over het design van de nieuwe Jordan. Dit was voor Nike de reden om het project bij Tinker Hatfield neer te leggen. Hatfield kwam in de mappen van het project een tekening tegen van Jordans wijdbeense dunk. Zo ontstond het legendarische logo.

Comfort bij de Jordans

Hatfield en Jordan ontmoette elkaar over de sneaker. De basketballegende had duidelijke eisen voor zijn nieuwe schoen. Comfort was hierin het magische woord. Hatfield bedacht hierop een middelhoog design, hij hergebruikte elementen uit de Air Revolution lijn en gebruikte zachte leeropties. Bovendien borduurde hij het kleine Jumpman logo op de schoen.

Ontstaan van de Jordan III

Uiteindelijk was het tijd voor de laatste vergadering. MJ was in de eerste instantie niet enthousiast, maar pakte de schoen toch bij Hatfield uit de handen. Na een vragenvuur van twintig minuten was de grote Jordan enorm vrolijk over de nieuwe sneaker. Zo ontstond de Air Jordan 3. Er zijn weinig sneakers zo iconisch als deze Jordan III van Nike. Nergens worden de swoosh en de Jumpman zo prachtig in één model gecombineerd.

Het logo op de schoen

Dan komt de vraag, wat maakt deze release nu zo uniek? Dat komt door het volgende. Deze uitvoering is exact gemaakt zoals Hatfield hem had uitgetekend. Dat betekent de originele kleuren in combinatie met de swoosh op de zijkant van de schoen. Nog nooit was Nike zo herkenbaar op de Air Jordan III. Voor 225 euro is deze sneaker straks van jou!