Nieuwe trend: Pimp je sneakers in een handomdraai

Sneakers zijn er in alle kleuren van de regenboog: alle soorten stofjes en uitvoeringen voor iedere outfit. Toch mist soms dat ene gekke detail aan jouw gympen die jouw look compleet zou maken. Een nieuwe trend die we alsmaar meer zien opduiken is het opsmukken van sneakers in alle soorten vormen en kleuren. Durf zelf […]

Sneakers zijn er in alle kleuren van de regenboog: alle soorten stofjes en uitvoeringen voor iedere outfit. Toch mist soms dat ene gekke detail aan jouw gympen die jouw look compleet zou maken. Een nieuwe trend die we alsmaar meer zien opduiken is het opsmukken van sneakers in alle soorten vormen en kleuren.

Durf zelf te experimenteren en pimp je sneakers tot het unieke paar schoenen waar jij van droomt! Hier volgen enkele onmisbare tips om je meteen op weg te helpen.

Studs

Je gympen opvrolijken met studs is stoer en tegelijk heel creatief. Tover je blauwe Converse All Stars om in een sterrenhemel met behulp van gouden studs in de vorm van sterretjes. Of maak van je roze Superga platform Espadrilles een rockschoen, klaar voor het zomerse festivalseizoen.

Studs komen in alle vormen en kleuren en zijn gemakkelijk aan te brengen dankzij kleine plooibare naaldjes aan de achterzijde van de stud. Kies voor sneakers in een lichte stof zodat je makkelijk de studs kunt vasthaken. Hou er wel rekening mee dat de naaldjes aan de binnenkant zitten van je schoen. Bescherm ze met een op te strijken beschermstof of draag je gympen enkel met sokken.

Geef het leven wat kleur

Je kunt je schoenen volledig matchen met je outfit met behulp van wat textielstiften of textielverf. Kies een comfortabele slip on sneaker van bijvoorbeeld Hogan of Vans om je op uit te leven met je textielstiften. Je kunt eclectische vormen tekenen of eerder kiezen voor stippen, bijtjes, of zelfs bijvoorbeeld een luipaardmotief.

Gebruik jij liever textielverf in de vorm van een spuitbus? Dan kun je deze perfect toepassen op witte lederen sneakers van Adidas of Nike. Plak de delen, die jij niet wilt beschilderd zien, af met een behangerstape. Je kunt bijvoorbeeld de logo’s van het merk of de typische strepen en tip van de schoen in een ander kleurtje zetten. Een matching schoenveter erin en je hebt een compleet nieuwe en unieke schoen. Goud, zilver en felle kleuren zijn helemaal toegestaan in deze DIY trend!

Weinig inspiratie?

Heb je zelf weinig inspiratie of misschien ontbreekt het je aan tekentalent? Ga zeker eens online op zoek naar ideeën. Op sites als Pinterest en Instagram vind je honderden foto’s van gepimpte sneakers. Ook in de hobbyzaak, waar je de nodige materialen kunt kopen, kunnen ze je steeds wat tips geven over hoe je best aan de slag gaat met je sneakers.

Er zijn ook talloze creatieve jongeren die hun diensten aanbieden, jij koopt je favoriete paar sneakers en laat er door een leuke ontwerper een uniek paar van maken! Aan jou de keus, veel plezier!