Nike Air Max BW sneakers

De Nike Air Max BW, ook wel de Nike Air Max Classic genoemd, is een sneaker uit de Air Max series met een extra grote airsole unit. De sneaker is geïnspireerd op klassieke Air Max schoenen. In Amerika staan deze kicks bekend als de Air Max Classic en wordt deze als zeer exclusief ervaren omdat hij daar niet op de markt is uitgebracht. Hier in Nederland shop je hem echter snel en voordelig voor zowel dames als heren.

Weergave 14 sneakers

Nike Air Max BW voor dames en heren

De Nike Air Max BW is gereleased in 1991 als onderdeel van de Nike International Series. Hij staat ook wel bekend als de Nike Air Max Classic of Nike Air Max Classic BW. De letters BW in de naam staan voor Big Window. Dit komt doordat er veel van de air unit zichtbaar is in de zool en je dus echt in de techniek kijkt.

Geschiedenis van de Nike Air Max BW Classic
De sneaker is voor het eerst uitgekomen in 1991, toen nog onder de naam Air Max IV. Nike Running denderde de jaren 90 in en dat moest duidelijk zijn. Hierom kreeg de Air Max BW extra vulling in de kraag rondom de hiel, comfort werd nog belangrijker. De algehele ondersteuning van de sneaker werd beter. De BW in de naam staat voor Big Window. Er zit een extra grote Air unit in de zool. Tegenwoordig zijn we wel wat gewend, maar in 1991 kon je geen grotere Air raampjes vinden. Het zorgde bovendien voor net die extra demping.

Meesterwerk van Nike en Tinker

Het design van de Nike Air Max Classic BW heeft een nogal opvallende lijn in het model. Deze scherpe lijn verloopt in een hoek en straalt snelheid uit. Dan hebben we het nog niet eens over de kleuren. Oorspronkelijk waren er drie kleurstellingen. Zwart, wit en violet. Blauwe en groene tinten kwamen telkens terug. De Nike Air Max BW is er uiteraard één uit de koker van Tinker Hatfield. Deze man is de belangrijkste designer van Nike. Vooral als het gaat om de Air Max.

De Nike Air Max BW haalt zijn inspiratie uit de klassieke Air Max modellen zoals de AM1 en AM90. De BW werd tegelijk geïntroduceerd met de AM 90 en werd aangeprezen als de Air Max 'met nog meer Air'.

De Air Max BW (classic) in de sale

Ben je enthousiast geworden? Wij ook. Bekijk nu dus het aanbod op Sneakers4u. Hier vind je altijd de beste sneakers in de sale en uitverkoop. Ook de Air Max BW schoenen van Nike is hier te vinden in alle kleuren en maten, dus voor zowel dames als heren. Bovendien vind je deze sneakers hier altijd in  de sale of uitverkoop. Pak je voordeel dus nu mee.

Is dit net niet het Nike Air Max model dat je zoekt? bekijk dan onze Nike Air Max pagina om al onze Air Max modellen te zien