Home > Models > Adidas Tubular Dawn

Adidas Tubular Dawn

Ontdek de ontwikkeling van Tubular Dawn

Adidas Tubular Dawn sneakers

Bekijk hieronder de 5 Adidas Tubular Dawn uit meer dan 125 verschillende webshops. Filter op maat, kleur, prijs en artikelen in de sale of uitverkoop.

Weergave 5 sneakers

Adidas Tubular Dawn voor dames en heren

Ben jij op zoek naar Adidas Tubular Dawn sneakers? Op onze website vind je het beste aanbod gympen voor dames, heren en kinderen. Bij ons vind je altijd precies de schoenen die je zoekt. Met onze sneakerzoekmachine zoek je namelijk in maar liefst 100 verschillende webwinkels tegelijk. 2000 verschillende merken staan tot je beschikking.

Wil je voordelig shoppen? Ook dat kan bij ons. Je treft altijd verschillende gympen in de sale.


Het merk Adidas

We kennen Adidas nu als een wereldwijd bekend sportmerk met een ruime collectie. Het merk begon echter als een kleine schoenenfabriek in het Duitse plaatsje Herzogenaurach. Het werd in 1949 opgericht door Adi Dassler, nadat hij en zijn broer stopten met hun gezamenlijke merk de Dassler Schuhfrabrik. Over waarom de broers uit elkaar gingen doen verschillende verhalen de ronde, maar duidelijk is dat ze na de breuk rivalen werden. Broer Rudi is de oprichter van PUMA.

Adidas groeide al snel uit tot een bekend en geliefd merk. In 1954 leverden ze de schoenen voor het Duitse elftal. Ze werden geroemd om hun innovativiteit. De schoenen hadden namelijk verwisselbare noppen, iets wat compleet nieuw was.

Vandaag de dag zien we Adidas overal ter wereld terug. Ze komen regelmatig met nieuwe modellen die altijd weer populair zijn. Ook hun klassieke sneakers blijven geliefd.


Adidas Tubular Dawn sneakers

Adidas Tubular Dawn sneakers zijn zoals we van Adidas gewend zijn sportieve schoenen. De designer van dit model, Nic Galway, heeft zich laten inspireren door Adidas hardloopschoenen uit de jaren 90. Hij is de archieven ingedoken op zoek naar prototypes van schoenen die uiteindelijk nooit in productie zijn genomen. Daarbij kwam hij de schoenen met de ‘Tubular’ zool tegen: een schoenzool die van een buis lijkt te zijn gemaakt. Daar komt ook de naam vandaan. Tube is namelijk het Engelse woord voor buis. Naast de Dawn zijn er verschillende andere modellen. Denk dan aan de Doom, Instinct, Invader, Nova, Rise, Shadow en X.


Adidas schoenen sale

Er zijn altijd verschillende Adidas gympen in de sale. De beste deals uit deze sale krijg je bovenaan te zien in de zoekresultaten. We rangschikken de sneakers namelijk voor je op populariteit en de hoogste korting. Hiermee vind je dus gemakkelijk jouw Adidas sneakers in de uitverkoop.

Is de sale niet het belangrijkste voor jou? Rangschik de resultaten dan op alfabetische volgorde of de nieuwste modellen.

Wil jij de beste deal voor jouw Adidas Tubular Dawn sneakers? Zoek dan via Sneakers4U: de beste en voordeligste sneakerzoekmachine.