Festival tips voor Sneakers

Uiteraard staan 4 en 5 mei in het teken van het herdenken van de oorlogsslachtoffers en het vieren van een vrij Nederland. Wij leven hier in veiligheid en vrijheid. Reden genoeg om ieder jaar een feestje te bouwen met meerdere bevrijdingsfestivals. Het is gewoon supertof om met vrienden, goede muziek en een drankje in de […]

Uiteraard staan 4 en 5 mei in het teken van het herdenken van de oorlogsslachtoffers en het vieren van een vrij Nederland. Wij leven hier in veiligheid en vrijheid. Reden genoeg om ieder jaar een feestje te bouwen met meerdere bevrijdingsfestivals. Het is gewoon supertof om met vrienden, goede muziek en een drankje in de open lucht de vrijheid te vieren.

Het vergt vele meters om op de leukste feestjes te komen. De festivals vinden vaak plaats op een zompig grasland of een plein waar de bierbekertjes en kartonnen draagtrays een papperige smurrie op de bodem vormen. Leuk voor de sfeer, niet voor je sneakers. Daarom presenteert Sneakers4u 5 handige tips om op jouw sneakers de bevrijdingsfestivals door te komen.

Tip 1: Check de weersverwachting

Het is natuurlijk het meest voor de hand liggende advies, maar daarom niet onbelangrijk. Bij slecht weer is het beter om sneakers te dragen met een hoge zool. Hierdoor heb je minder kans op natte voeten. Bij mooi weer zijn lage en luchtige schoenen natuurlijk ideaal. Kleed je op het weer.

Tip 2: Draag ingelopen schoenen

Soms moet je even een stevige wandeltocht aangaan om bij jouw favoriete podium te komen. Dan wil je geen oncomfortabele schoenen waar je blaren van krijgt. Draag dus schoenen die je al even hebt en dus goed ingelopen zijn. Je voeten zijn je dankbaar.

Tip 3: Draag niet ieder materiaal

Sneakers zijn er in alle soorten, maten en materialen. Ieder materiaal heeft z’n charme, maar als het gaat om schoonmaken zijn er grote verschillen. Bij festivalsneakers raden wij canvas of textiel aan, al dan niet in combinatie met kunstleer. Denk bijvoorbeeld aan schoenen van Converse of Vans. Deze sneakers zijn makkelijk schoon te krijgen door ze in lauwwarm water te laten weken met een mild schoonmaak- of wasmiddel. Spoel ze goed af en je bent klaar. Leer en suède zijn een stuk moeilijker om schoon te krijgen. Laat die schoenen maar thuis.

Tip 4: Toch leer of suède?

In alle haast toch de verkeerde schoenen meegenomen? Geen zorgen. Deze sneakers zijn nog steeds schoon te krijgen. Bij leer is het verstandig om bijvoorbeeld ossengalzeep te gebruiken in combinatie met lauw water. Gebruik een borstel of een goede doek om de schoen schoon te poetsen. Suède is een stuk lastiger. Met een strijkbout en wat keukenpapier zijn vlekken eruit te strijken. Eventueel zou je babyshampoo kunnen gebruiken om het op te poetsen. Ons advies: draag maar geen suède sneakers op een festival.

Tip 5: Draag je oude sneakers

De beste tip is misschien wel de laatste. Draag gewoon je oude en afgetrapte sneakers. Wat maakt het uit als die vies worden? Misschien ben je niet meer de hipste, maar het is wel zo makkelijk. Maak het juist speciaal door ze voor het laatst te dragen naar een mooi festival. Gooi ze na afloop weg en zoek een paar mooie nieuwe vervangers op Sneakers4u. Dat scheelt schoonmaken en is nog leuk ook. Golden Goose heeft trouwens bepaalde colorways die er al afgetrapt uitzien. Hiermee combineer je het beste van twee werelden.