Eerste blik : De Nike Air Max 720

Dit weekend zijn de eerste afbeeldingen opgedoken van de Nike Air Max 720. Wat we zien is een sneaker die teruggrijpt op de Nike Air Max 270 en Nike Air Max Deluxe en gaat écht een stap verder als het gaat om de nieuwe 720 zool. Zoveel air hebben we nog nooit gezien.

Eerder dit jaar kwam Nike met de Nike Air Max 270. Een schoen met een enorme 270 graden Air unit, geïnspireerd op de Nike Air Max 180 en 93. Het designteam, dat blij verrast is met hoe goed de Air Max 270 is opgepakt, is opnieuw gaan tekenen en is gekomen met een nog extremere Air Unit : de 720 Bubble. Hiermee is de volledige zool voorzien van de revolutionaire Air technologie. Kortom, zoveel Air hebben we nog niet eerder gezien.

De doelgroep voor de Nike Air Max 720 zijn absoluut de Air Max liefhebbers maar wij zien dit ook slagen bij het werkende publiek dat veel staand werk doet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan horeca en keukenpersoneel, winkelpersoneel, schoonmakers en fabrieksmedewerkers.

Oversized Air Unit

De oversized sneakertrend is niet te stoppen en de Air Max 720 gaat daar in 2019 een schepje bovenop doen. De vorm van de zool doet ons wat denken aan de Alexander McQueen Oversized Runner. Hiermee laat Nike zien dat de nieuwe Air Max 720 niet alleen is ontworpen voor die-hard Air Max fans maar ook een breder publiek mag aantrekken. De Air Max sneakers waren qua uiterlijk nooit weggelegd voor iedereen, qua comfort wel. En de 720 zet een extra stap qua comfort en design. Om voor te sorteren op deze release heeft Nike al aangekondigd de eerder uitgebrachte Nike Air 270 verder te promoten met enkele nieuwe Nike Air Max 270 Flyknit releases.

Met de Air 720 unit gaat Nike verder dan alleen Air technologie onder de hiel. Op basis van de kersverse afbeeldingen valt op te maken dat de sneaker zijn naam eer aan doet. De Air sole gaat door tot net aan de toe-tip en is dus volledig doorzichtig. In het midden van de schoen is ruimte uitgespaard, hier zit geen Air technologie onder. Wat dat betreft heeft de onderkant wel iets weg van de Adidas Tubular Shadow.

Het bovenwerk

Het bovenwerk van de schoen lijkt te zijn gemaakt van een flexibel neopreen materiaal met een geribd patroon. We zien plastic ringen die ondersteuning moeten bieden op strategische plaatsen. De middenzool bestaat uit de eerder genoemde enorme air unit. Opvallend is de tapering op de hiel. Het silhouet van de Air Max 720 en detaillering op de upper en hiel heeft veel weg van de Nike Air Max Deluxe. Van dit sneakermodel heeft Nike alleen al deze maand vijf nieuwe releases aangekondigd. Dit valt dus perfect in het release plaatje van de sneakergigant uit Oregon.

Release datum

Er is nog geen officiële release datum bekend van de 720. De algehele verwachting is dat de sneaker rond de Air Max viering in maart 2019 zal worden uitgebracht. Ook is er nog geen prijs beschikbaar voor de Air Max 720. Wij verwachten dat deze tussen de prijs van de Nike Air Max 270 (€ 170,-) en Nike Air Max Deluxe (€ 200,-) zal gaan liggen.

Hou onze blog en release kalender in de gaten. Wij zijn nog lang niet uitgesproken over deze nieuwe 720!