Mijn en dé eerste Nike Airs

Daar zijn ze dan. Vers uit de doos. De geur van de suède sijpelt subtiel mijn neusgaten in. Ik ben in bezit van mijn eerste paar Nike Air’s. De Air Force 1 om precies te zijn. Door de strakke en ietwat calvinistische zwart-witte kleuren springen ze niet meteen in het oog, maar aan mijn voeten […]

Daar zijn ze dan. Vers uit de doos. De geur van de suède sijpelt subtiel mijn neusgaten in. Ik ben in bezit van mijn eerste paar Nike Air’s. De Air Force 1 om precies te zijn. Door de strakke en ietwat calvinistische zwart-witte kleuren springen ze niet meteen in het oog, maar aan mijn voeten vallen ze op.

Doorgaans ben ik ietwat saai in mijn keuze voor schoeisel. Mij zag zie je niet snel op iets anders lopen dan Converse of Lacoste sneakers. Maar nu scheer ik dus over mijn verbrede horizon in de Air Force 1 van Nike. Het moet gezegd worden, die horizon loopt erg lekker. Daar komt bij dat de Nike Air Force 1 niet zomaar een sneaker is.

Air Force 1
De schoen is in 1982 als basketbalschoen op de markt gezet. Zoals zoveel modellen van Nike is de Air Force 1 dus ooit begonnen als sportschoen. Extra speciaal aan deze schoen is het feit dat dit de eerste Nikes zijn met de beroemde air-technologie. Deze techniek houdt in dat de zool bij de hiel is gevuld met een gasmengsel. Door de chemische samenstelling is het gas niet schadelijk trouwens, maar dat terzijde. In ieder geval bracht dit design een totaal nieuwe manier van comfort tijdens het sporten teweeg. De techniek wordt nog steeds doorontwikkeld, kijk alleen al naar alle verschillende Nike Air sneakers.

De vorm van de Air Force 1 is in ieder geval heel bijzonder. In dit geval gaat het om een low top, waardoor een potje basketballen niet echt meer aan de orde is. De grote witte Nike Swoosh en de witte zool zijn er zo in verwerkt, dat de lichte kleur nergens overheerst. Erg tof zijn de zwarte veters, waardoor de schoen iets deftigs heeft zonder bekakt te worden.

Kleuren
Zijn deze nette kleuren helemaal niets voor jou? Dat maakt helemaal niet uit. De Nike Air Force 1 is door de jaren heen in meer dan 2000 verschillende varianten uitgekomen. De verschillen in colorways zijn eindeloos. Van de complete regenboog tot classic wit. Zoek dus vandaag nog jouw paar Nike Air Force 1 uit op Sneakers4u!