Casual/chic sneakers combineren

‘Hoe gaat het?, “Het gaat prima”.’ Hier klinkt waarschijnlijk niets vreemds aan. Tezamen lijken deze zinnen al miljoenen malen uitgesproken zonder dat we ervan opkijken. Maar aan die laatste zin kleeft toch iets aparts. Waarom zeggen we altijd dat het ‘heel goed gaat’ terwijl, bij vrouwen, de voeten een langzame en pijnlijke dood sterven in […]

‘Hoe gaat het?, “Het gaat prima”.’ Hier klinkt waarschijnlijk niets vreemds aan. Tezamen lijken deze zinnen al miljoenen malen uitgesproken zonder dat we ervan opkijken. Maar aan die laatste zin kleeft toch iets aparts. Waarom zeggen we altijd dat het ‘heel goed gaat’ terwijl, bij vrouwen, de voeten een langzame en pijnlijke dood sterven in die schoenen die zich ‘pumps’ noemen? Of de toch wat knellende puntschoenen bij mannen? Er wordt, tijdens het uitspreken van die ‘gaat goed’-zin, zelfs nog bij geglimlacht terwijl we ons eigenlijk enkel kunnen bedenken hoe graag we naar huis willen om die pijn-aanstichters weer in de kast te parkeren. Maar, als een zonnetje na een felle regenbui, zien we onze verlossers al snel in het andere hoekje van diezelfde kast staan: de sneakers.

Om meer dan honderdduizend sneakers te bespreken, wordt wellicht te veel van het goede. In dit geval richten we ons even op enkele ‘slanke modellen’, zoals de de Vans Authentic, Vans Old Skool, de Converse Chuck II en Converse All Star Low. Deze hebben geen pompeuze uitstraling en kennen een ‘tijdloze kracht’. Juist daarom zijn deze perfect te combineren met chique items. Een klassieke ‘pencil dress’ kan gecombineerd worden met lage, witte All Star Low gympen waarbij de mannelijke en ‘chique’ outfit, zoals een polo en chinobroek, wat opgefrist kan worden met echte Vans Authentics. Volgens de trend van nu mag er juist met contrast gespeeld worden. Zo mogen chic en casual hedendaags, op gebalanceerde wijze, gerust door elkaar heen lopen. Het is wel verstandig om rekening te houden met eventuele gelegenheden. Probeer deze outfit voornamelijk op ‘casual-‘ en, als het zich er voor leent, werkgebied te dragen.

Prints of neutraliteit?
Sneakers zijn er in allerlei vormen en kleuren te vinden. Erg leuk natuurlijk, maar het is een kunst om deze schoenen op perfecte wijze te combineren om een outfit net dat ‘extraatje’ mee te geven. Is deze vrij neutraal qua tinten? Dan mogen de gympen best een kleurtje of print dragen. Op deze manier wordt het geheel wat opgefrist met kleur en gaat de aandacht naar de sneaker. Is de outfit zelf behoorlijk aanwezig door felle tinten of aanwezige prints? Houd de sneakers dan zo neutraal mogelijk door een egale of witte kleur te kiezen. De gympen zullen juist hun charme behouden door de ‘eenvoud’ en neutraliteit bij een drukke outfit.

Influencers
Bekruipt je het gevoel van: ‘Ja, leuk verhaal hierboven, maar ik heb geen idee hoe dit zelf te moeten doen’? Geen enkel punt, hoor. Op Instagram en Pinterest zijn genoeg stijliconen en influencers te vinden die jou inspiratie zullen bieden voor jouw eigen outfit. Met ‘sneaker + dress’ of ‘sneaker + chic’ zullen er talloze opties naar voren komen. Zelf experimenteren mag uiteraard ook. Het kan zomaar nieuwe (stijl)deuren openen. Deel het gerust met anderen of vraag eens naar hun mening. En dat hoekje in die kast aan het begin? Die mag best aangevuld worden met een nieuw paar sneakers.