OFF WHITE X Nike Zoom Fly Mercurial Flyknit

Met de Nike Zoom Fly Mercurial Flyknit flikt Off White designgoeroe Virgil Abloh het weer. Met als basis de Nike Mercurial legacy en de Nike Zoom Fly Running weet Nike in samenwerking met Off White weer een gloed nieuwe sneaker te presenteren.

Nike maakt er geen geheim van opnieuw de samenwerking met Virgil te hebben opgezocht om een sneaker te laten ontwerpen die moet scoren bij voetbalfans richting het aanstaande WK. Deze oranje sneakers hadden onze leeuwen niet misstaan in Rusland. Maar helaas, we zijn er niet bij. Dus moeten we het maar doen met dit kunstwerk van Nike en Off White.

De swoosh in combinatie met de enorme polka dot hebben we al eerder gezien toen Virgil de Nike Mercurial Vapor 360 onder handen nam. De positie van de drie cirkels zijn stragisch gekozen – dit zijn namelijk dé plekken waar voetballers de bal het liefst mee raken. De middenzool is voorzien van een golvende streep met een uitbundig kleur verloop. Off White laat graag de technische details in hun designs spreken. De REACT FOAM zool van de sneaker wordt dan ook letterlijk toegelicht met de tekst “FOAM” op de middenzool. Het Nike logo is letterlijk vervangen met “LOGO” en op binnenzool van deze collab pronkt het Off White logo. Opvallend genoeg ontbreekt het dit keer aan plastic labels en tags.

Deze sneakers worden toepasselijk genoeg op 14 juni – de eerste speldag van het wereldkampioenschap 2018 – gelanceerd bij Nike en een select aantal sneaker shops. De sneakers komen ook beschikbaar in een alternatieve colorway met een zwarte upper en zool. Verkoopadvies prijs : € 200,-.

Stijlcode : AO2115-800
Release date : 14 juni 2016
Verkoopadvies prijs : € 200,-