Nike Air Max

Wat is jouw favoriete Nike Air Max sneaker?

Nike Air Max

De Nike Air Max is de populairste sneakerlijn op aarde. De verwachtingen zijn dat dit ook de aankomende jaren nog zo zal blijven. Dit is ook niet heel gek want Nike komt elke keer weer met nieuwe ideeën. Hierdoor hebben ze door de jaren heen al veel nieuwe series van de Nike Air Max gelanceerd.

De Nike Air Max is van origine een hardloopschoen die op de markt kwam in 1987 onder de naam Nike Air Max 1. Dit revolutionaire model beschikt over een speciaal air kussentje dat transparant is gemaakt en te zien in diverse modellen in de zool. Het doel van de Nike Air Max was de hardlopers die de schoen gebruikten het gevoel geven dat ze op lucht liepen.

Kenmerken van de Nike Air Max

Het kenmerk dat iedereen waarschijnlijk wel kent is de lucht die je kan zien zitten. Deze lucht in de zool zorgt voor een heerlijke demping. Maar de Air Max blijft een mooie stijlvolle sneaker die als hoofddoel heeft dat hij lekker en comfortabel zit. De Air Max wordt altijd gemaakt van hoogwaardige materialen. Hier door gaat de sneaker lang meer en heb je er veel plezier van!

Sinds dat in 1987 de eerste Nike Air Max op markt is gekomen. Heeft Nike Nu tig verschillende Modellen en kleurcombinaties uitgebracht. Hieronder zie je een paar modellen. Zit jouw model dat je zoekt er nou niet tussen. Dan kan je ook nog kijken op onze modellen pagina.

Nike Air Max 2016

Nike Air Max 2016

Nike Air Max 2016 is ontwikkeld als een hardloopschoen die je de straten laat berennen met maximaal comfort, flexibiliteit. De Air Max 2016 biedt met het licht gewicht mesh een goede beademing van de voeten.

Nike Air Max 2017

Nike Air Max 2017

Nike Air Max 2017 is een hardloop schoen. Daarom is hij erg ligt en zit hij zeer comfortabel. Nike heeft zijn inspiratie opgedaan aan de voorgangers in deze serie. Zoals de Nike Air Max 2016.

Nike Air Max 1

Nike Air Max 1

Het sneaker paar waar het allemaal begon. Oorspronkelijk uitgekomen in 1987 en ontworpen door Tinker Hatfield. De Nike Air Max 1 is de eerste Nike Air Sneaker die Nike op de markt bracht. Ondertussen is de sneaker in meerdere verschillende stylen en kleuren combinaties uitgebracht.

Nike Air Max 90

Nike Air Max 90

De Nike Air Max 90 is een van de meest Populaire sneakers aller tijden. De Nike Air Max 90 is uitgekomen in 1990. De sneakers hadden een groter air zool unit dan de Voorgangers. De sneaker is meerdere malen verbeterd en is in verschillende stijlen en kleur variaties verkrijgbaar.

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95 is een van de populairste Air Max sneaker aller tijden. Het model maakte zijn debuut in 1995. Het kenmerk van het model zijn de 2 Air-Sole units in je voor en achter zool van je schoen. Tegenwoordig is de Air Max 95 uitgebracht in allemaal verschillende kleuren en stijlen.

Nike Air Max BW

Nike Air Max BW

De Nike Air Max BW is voor het eerst uitgekomen in 1991 als een onderdeel van de Nike International Series. Hij stond ook wel bekend als de Nike Air Max Classic. Het deel BW in de naam staat voor Big Window. Dit kwam door het grote deel lucht wat je kon zien zitten in de zool.

Nike Air Max Thea

Nike Air Max Thea

De Nike Air Max Thea is van origine een hardloopschoen die special is ontworpen voor dames. De sneaker is een laag en smal model. Het bovenwerk is op textiel basis gemaakt met synthetische en leren overlays. Dit biedt extra ondersteuning en een ligt gevoel.

Nike Air Max Zero

Nike Air Max Zero

De Nike Air Max Zero is oorspronkelijk gemaakt door Tinker Hatfield in het jaar 1986. Ze waren eigenlijk een beetje de schets van de wat in 2015 de Nike Air Max 1 zou worden in 2015. Nike Ging terug naar de oorspronkelijke schetsen en bracht het voor het eerst in leven.

Nike Air Max Command

Nike Air Max Command

Wil je graag graag het sneakers model Nike Air Max Command online kopen Bestel Nike Air Max Command sneakers bij Sneakers4u. Wij hebben een zeer groot aanbod Nike Air Max Command sneaker. Tussen dit aanbod zit zeker de kleuren combinatie die jij zoekt.

Nike Air Max Tavas

Nike Air Max Tavas

De Nike Air Max Tavas is geintroceerd in 2014 en is geschikt voor zowel dames als heren. Deze nieuwe Air Max sneakerlijn laat een vintage karakter zien maar is wel voorzien van de laatste Nike technologie. De sneaker heeft geen stiksels meer en is voorzien van suede en mesh delen.

Geschiedenis van de Nike Air MAx

Er is niemand meer te bedanken voor de Nike Air revolutie dan Tinker Hatfield. Tinker Hatfield is namelijk de man die heeft gezorgd voor een groot aantal innovaties en designs over de Nike tijdlijn. Maar ook Dave Forland heeft een grote rol gespeeld in de Nike Air revolutie. Hij was directeur van demping innovaties. En zij begonnen met aan het project te werken wat uiteindelijk de Nike Air Max werd in 1985.

Nike Air was geen compleet nieuwe technologie toen Forland er mee begon. De Nike Air Tailwind introduceerde de demping al in 1978. In de Nike Air Tailwind was de zool met de lucht er in helemaal dicht. Bij de Nike Air Max was dit niet het geval. Hier kon je de lucht zien zitten dus konden de gebruikers zien wat voor een technologie Nike gebruikte.

Dave Forland zij dat een simpele aanpassing van de naden van de Air units alles mogelijk maakte. Voor dat de Nike Air Max lijn uit was gekomen zaten de naden van de Air Units aan de zijkant. Een Nike ontwerper stelde voor om de naden aan de bovenkant te maken. Hierdoor konden de mensen nog beter de lucht zien zitten.

Met de jaren worden de Air Units van de Nike Air Max steeds groter en groter. Het begon allemaal met alleen een Air unit in de achterkant van de zool. Kwam er in 1995 bij de Air Max 95 een Air Unit bij aan de voorkant van de zool. Tegenwoordig is zelfs de hele zool een grote Air Unit.

Geschiedenis van de Nike Air Max