Nike Air Max

Wat is jouw favoriete Nike Air Max sneaker?

Nike Air Max

De Nike Air Max is de populairste sneakerlijn ter wereld. De komende jaren zal dit absoluut niet anders worden. Daar is niets vreemds aan, want Nike komt iedere keer weer met nieuwe ideeën en toffe innovaties. Door de jaren heen zijn hierdoor al enorm veel nieuwe lijnen, modellen en series van Nike Air Max gelanceerd.

De Nike Air Max is van origine een hardloopschoen. De schoen verscheen in 1987 op de markt onder de naam Nike Air Max 1. Dit revolutionaire model beschikt over een speciaal air kussentje dat door een transparant deel van de zool zichtbaar is bij diverse modellen. De designers van Nike Air Max wilden op deze wijze hardlopers die de schoen gebruiken het gevoel geven dat ze op lucht lopen.

Kenmerken van de Nike Air Max

Het belangrijkste kenmerk van Nike Air Max is ongetwijfeld de zichtbaarheid van het luchtkussen. Deze lucht in de zool zorgt voor een heerlijke demping. Daarnaast blijft de Air Max een mooie en stijlvolle sneaker die vooral comfortabel is. De Air Max wordt gemaakt van hoogwaardige materialen. De kwaliteit sneaker gaat dus erg lang mee. Je hebt er dan ook een behoorlijke tijd plezier van!

De eerste Air Max kwam in 1987 uit. Sindsdien heeft Nike de Air Max al in ontzettend veel verschillende modellen en colorways uitgebracht. Hieronder zie je een paar modellen. Zit het model dat je zoekt er niet tussen? Dan is het altijd nog mogelijk om eens te kijken op onze modellenpagina.

Nike Air Max 2016

Nike Air Max 2016

Nike Air Max 2016 is ontwikkeld als een hardloopschoen die je de straten laat trotseren met maximaal comfort en flexibiliteit. De Air Max 2016 biedt met het licht gewicht mesh een goede beademing voor de voeten.

Nike Air Max 2017

Nike Air Max 2017

Nike Air Max 2017 is een hardloopschoen. Daarom is hij erg licht en loopt hij zeer comfortabel. Nike heeft zijn inspiratie opgedaan bij de voorgangers in deze serie. Zoals de Nike Air Max 2016.

Nike Air Max 1

Nike Air Max 1

Het sneakermodel waar het allemaal begon. De schoen is oorspronkelijk uitgekomen in 1987 en ontworpen door Tinker Hatfield. De Nike Air Max 1 is de eerste Nike Air Sneaker die Nike op de markt bracht. Ondertussen is de sneaker in een grote diversiteit in stijlen en colorways uitgebracht.

Nike Air Max 90

Nike Air Max 90

De Nike Air Max 90 is een van de populairste sneakers aller tijden. Het model kwam uit in 1990. Dit model heeft een grotere visible air unit dan zijn voorgangers. De sneaker is meerdere malen gerestyled en is nu in gigantisch veel verschillende stijl- en kleurvariaties verkrijgbaar.

Nike Air Max 95

Nike Air Max 95

De Nike Air Max 95 is een sneaker die niet meer uit het straatbeeld weg te denken is. Het model maakt in 1995 zijn debuut. Het opvallendste kenmerk van dit model zijn de twee air units in de voor- en achterkant van de zool. Tegenwoordig is de Air Max 95 verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en stijlen.

Nike Air Max BW

Nike Air Max BW

De Nike Air Max BW is gereleased in 1991 als onderdeel van de Nike International Series. Hij staat ook wel bekend als de Nike Air Max Classic. De letters BW in de naam staan voor Big Window. Dit komt doordat er veel van de air unit zichtbaar is in de zool en je dus echt in de techniek kijkt.

Nike Air Max Thea

Nike Air Max Thea

De Nike Air Max Thea is een hardloopschoen die van origine speciaal is ontworpen voor dames. Het model is laag en smal, zeker voor een Air Max. Het bovenwerk is op textielbasis gemaakt met synthetische en leren overlays. Dit biedt extra ondersteuning en geeft een licht gevoel.

Nike Air Max Zero

Nike Air Max Zero

De eerste designs van de Nike Air Max Zero zijn al in 1986 gemaakt door Tinker Hatfield. Ze waren eigenlijk de schets van wat in 2015 uiteindelijk de Nike Air Max 1 zou worden. Nike besloot om deze klassieke schetsen alsnog nieuw leven in te blazen en bracht zo de Zero, een moderne klassieker, tot leven.

Nike Air Max Command

Nike Air Max Command

Ga je voor de ultieme combinatie van sportief en casual? Dan is de Nike Air Max Command de sneaker die je zoekt. De schoen loopt heerlijk dankzij de zichtbare air, de techniek waar Nike beroemd om is. Met de Air Max Command ga je van de sportschool naar een vergadering zonder van schoenen te wisselen.

Nike Air Max Tavas

Nike Air Max Tavas

De Nike Air Max Tavas is geïntroduceerd in 2014 en is geschikt voor zowel dames als heren. Deze nieuwe Air Max sneakerlijn heeft een vintage karakter, maar is wel voorzien van de laatste Nike technologie. De sneaker heeft geen stiksels meer en bevat zowel suède als mesh delen.

Geschiedenis van de Nike Air Max

Er is niemand meer verantwoordelijk voor de Nike Air revolutie dan Tinker Hatfield. Hatfield is namelijk de man die heeft gezorgd voor een groot aantal innovaties en designs in de Nike tijdlijn. Maar ook Dave Forland heeft een grote rol gespeeld in de Nike Air revolutie. Hij was de man achter verschillende demping innovaties. Dit was het begin van het project dat uiteindelijk de Nike Air Max werd in 1985.

Nike Air was geen compleet nieuwe technologie toen Forland er mee begon. De Nike Air Tailwind introduceerde de demping al in 1978. In de Nike Air Tailwind was de zool met air units helemaal dicht. Bij de Nike Air Max is dit niet het geval. Hier is de lucht zichtbaar en zo zien sneakerheads wat voor technologie Nike gebruikt.

Dave Forland zei dat een simpele aanpassing van de naden in de Air units alles mogelijk maakt. Voordat de Nike Air Max lijn uitkwam, zaten de naden van de Air Units aan de zijkant. Een Nike ontwerper stelde voor om de naden aan de bovenkant te maken. Hierdoor kunnen de mensen de air units nog beter zien.

Met de jaren worden de air units van de Nike Air Max steeds groter. Het begon allemaal met alleen een air unit in de achterkant van de zool. In 1995 kwam bij de Air Max 95 eveneens een air unit in de voorkant van de zool. Tegenwoordig kan zelfs de hele zool één grote air unit zijn.

Geschiedenis van de Nike Air Max