Nike Air Force 270 Court Purple

Een nieuwe colorway voor de Nike Air Force 270, namelijk Court Purple. Daarmee is deze Nike Air Force een van de vier modellen die onderdeel zijn van de aankomende ‘Court Purple Collectie’. Deze collectie omvat naast de Air Force 270, ook de modellen van de ‘Vandal High’, ‘SF- AF1’ en de ‘Air More Money’. Lang wachten op deze nieuwe colorway van de Nike Air Force 270 is niet nodig, want op 18 mei worden deze sneakers al gerealeased.

Court Purple Collection
Nike heeft een collectie opgesteld van verschillende modellen die worden uitgebracht in een nieuwe en dezelfde colorway voor de verschillende modellen. De modellen in de ‘Court Purple Collection’ zijn: SF-AF1, Air More Money, Vandal High en Air Force 270. De Air More Money en Vandal High worden uitgevoerd in volledig paars met zwarte details. De SF-AF1 zal worden uitgebracht in het volledig paars en de Nike Air Force 270 in het paars met zwarte details en een witte tussenzool.

Design uit 1992 met een modern tintje
Het model van de Nike Air Force 270 doet ons terug denken aan 1992 toen de Air Force 180 werd gelanceerd. De Air Force 180 werd bekend doordat Charles Barkley ze droeg in de finale op de Olympische Spelen in Barcelona in 1992. Wat al opviel en de AF180 onderscheidend maakte was de mid-foot riem. In de AF270 zien we deze ook terug komen. Het is dus duidelijk waar de AF270 zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. De AF270 beschikt over een 270 graden Air Max-eenheid wat zorgt voor extra comfort, stabiliteit en demping tijdens het lopen op deze sneaker. Deze kennen we natuurlijk van de Air Max 270 die zijn roots weer heeft in de Air Max 180 en Air Max 93. Na de introductie van de AF270 in februari 2018 is het nu tijd voor een nieuwe colorway.

Paars, paars en nog eens paars
De Nike Air Force 270 Court Purple is, zoals de naam al doet vermoeden, paars. Paars, paars met hier en daar wat zwart en wit. Het volledige bovenwerk is paars met zwarte details, waarbij gebruik is gemaakt van suède en neopreen. De zwarte details sieren de tong, veterlussen en de enkelband. De zwarte swooshes op de tong en zijkant van de sneaker zorgen bij zonneschijn voor een extra shine. Ze zijn reflecterend.

De belangrijkste details van de schoen zijn een volledige paarse mid-foot gespen riem met zwart treklipje, welke kenmerkend is voor de AF270. De Air Max-eenheid in de hak is in verduisterd zwart, terwijl een zuiver witte tussenzool en een zwarte buitenzool het ontwerp compleet maken. De witte tussenzool in uniek voor de ‘Court Purple Collection’, de Air Force 270 is het enige model waarbij gebruik is gemaakt van een de kleur wit in de colorway. Bij de overige modellen is alleen gebruik gemaakt van zwart en paars in de colorway. Al met al een gedurfde schoen, met een zeer intrigerende colorway voor deze zomer.

Kosten Nike Air Force 270?
En wat kost zo’n gedurfde sneaker in een verfrissende colorway dan? Dat valt heel erg mee! De prijs voor deze nieuwe Air Force 270 is slechts 160 Amerikaanse Dollars. Vanaf 18 mei snel tref je op Sneakers4u alle verkoopadressen met de daarbij behorende prijzen. Zo vergelijk je makkelijk en eenvoudig de AF270 in de paarse colorway op de beste deal. Wil jij deze fantastische Nike Air Force 270 te bestellen? Shop ze op de grootste sneakerzoekmachine van Nederland en België.

Nike Air Force 270 – Court Purple

Releasedatum: 18 mei 2018
Verkoop adviesprijs: 160 USD
Colorway: Court Purple/ Court Purple White Black
Stylecode: AO1000-500