Online sneakers zoeken, vergelijken & kopen
Sneakers4u > Models > Nike Air Odyssey

Nike Air Odyssey sneakers

De goddelijke Nike Air Odyssey mag niet ontbreken in jouw prachtige collectie. Deze parel van Nike hoort in jouw kast thuis. Deze runner is ook nog eens heel mooi en comfortabel. De fantastische innovaties van Nike door de jaren heen vallen allemaal heel mooi samen in dit model. Koop hem nu voor zowel dames als heren.

Weergave enige resultaat

  • HD_0000115787_266720_09
    Sneakers Nike Air Odyssey by Nike
      94.99
    BEKIJK 

Nike Air Odyssey voor dames en heren

Ben je op zoek naar een echte klassieke sneaker met roots dik in het midden van de jaren 80? Dan is de Nike Air Odyssey echt iets voor jou. Deze authentieke hardloopschoen, die tegenwoordig in zeer stijlvolle en streetwear ready colorways verkrijgbaar is, is al sinds 1987 een zeer gewild model. De Odyssey was een van de eerste hardloopschoenen van Nike die was uitgerust met de welbekende air unit. De status van deze sneaker mag dan ook met recht klassiek genoemd worden. Een echte musthave voor iedere sneaker liefhebber.

Odyssey of Odysseus?
Met de naam Nike Air Odyssey verwijst Nike naar de held Odysseus die zich in het boek van Homeros de haat van de zeegod Poseidon op de hals heeft gehaald. In het boek blijft godin Athena de held steunen: zij stelt alles in het werk om Odysseus een behouden thuiskomst te bezorgen. Een prachtige verwijzing van het merk Nike dat zijn naam heeft toegeschreven aan de godin van de overwinning uit dezelfde Griekse mythologie. Een sneaker met verwijzingen naar overwinning en een behouden thuiskomst dus. Hoe mooi wil je een klassieke sneaker omlijsten?

Jaren '90
In de afgelopen jaren heeft de Nike Air Odyssey menig verkooprecord gebroken en is na een opleving in de jaren '90 een beetje in de vergetelheid geraakt. Nike heeft echter altijd de schoen doorontwikkeld en sinds enkele jaren brengt het de sneaker opnieuw onder de aandacht door de klassieker uit te rusten in zowel traditionele als hedendaagse colorways.

Uitvoeringen van de sneaker
Deze schoenen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en materialen waarbij nylon, suede en echt leder elkaar afwisselen. De middenzool van de Air Odyssey bestaat uit een zacht foam dat in combinatie met een verstevigde hielrand en de air unit, maximaal comfort biedt. De buitenzool is volledig gemaakt van rubber dat grip biedt op alle soorten ondergronden en weersomstandigheden.